Κ. Μητσοτακης: «Ο κ. Τσιπρας ειχε ενημερωθει οτι το τουρκικο προξενειο εκανε προεκλογικη εκστρατεια υπερ των δυο υποψηφιων»

«Δεν πρόκειται να δεχθώ άλλο την εργαλειοποίηση της μειονότητας από την Τουρκία» διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ

«Ο κ. Τσίπρας είχε ενημερωθεί πριν από τις εκλογές, υπηρεσιακά, ότι το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή έκανε ουσιαστικά προεκλογική εκστρατεία υπέρ των δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επέλεξε να κάνει το ακριβώς ανάποδο από αυτό που του συστάθηκε», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά» πρόσθεσε, «εγώ δεν πρόκειται να δεχθώ άλλο την εργαλειοποίηση της μειονότητας από την Τουρκία. Η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα να παρεμβαίνει στο εσωτερικό της πατρίδας μας. Αυτές οι πρακτικές μιας τόσο σκληρής παρέμβασης πρέπει να τελειώσουν αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων των κομμάτων. Το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν οι δύο υποψήφιοι είναι να βγουν και να πουν ότι εκπροσωπούν τη μουσουλμανική και όχι κάποια “τουρκική” μειονότητα».

Μάλιστα έψεξε την αντίδραση του κ. Τσίπρα που μίλησε για «κυπατζίδικες πρακτικές», ενώ ξεκαθάρισε ότι η σύσταση που είχε μεταφερθεί στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να μην κατεβάσει τους δύο συγκεκριμένους υποψήφιους στη Ροδόπη, δεδομένου προφανώς ότι υπήρχαν ενδείξεις για σύνδεσή τους με τους μηχανισμούς του προξενείου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.