Κ. Μητσοτακης: Αναβαλλεται το συνεδριο της ΝΔ

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός πρότεινε για νέο γενικό γραμματέα του κόμματος τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Παύλο Μαρινάκη

Τη μετάθεση της διεξαγωγής του συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Ιωάννινα,  όπου πραγματοποιείται το προσυνέδριο του κόμματος.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη μετάθεση του τακτικού συνεδρίου της ΝΔ, που ήταν προγραμματισμένο για τις 3-5 Δεκεμβρίου, για το πρώτο τρίμηνο του 2022, λόγω της έκρηξης της πανδημίας.

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η αναβολή του συνεδρίου αποφασίστηκε προκειμένου να εναρμονιστεί η ΝΔ με το κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία και να μη σταλεί ενδεχομένως το λάθος μήνυμα. 

«Μιλώντας με αρκετά κομματικά στελέχη και χθες στην πολύ ωραία περιοδεία που κάναμε στη Δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είναι πιο σωστό στην παρούσα συγκυρία να μεταθέσουμε την οργάνωση του τακτικού μας συνεδρίου για τους πρώτους τρεις μήνες του 2022» τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στις εργασίες του προσυνεδρίου της ΝΔ στα Ιωάννινα.

«Θα αναμένω τις σχετικές εισηγήσεις της οργανωτικής επιτροπής για την ακριβή ημερομηνία. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα μπορούσαμε να οργανώσουμε ένα υποδειγματικό συνέδριο τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Προφανώς όλοι όσοι θα προσέρχονταν θα ήταν εμβολιασμένοι και θα μπορούσαμε να δώσουμε τη δυνατότητα για rapid test. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ ότι στην παρούσα συγκυρία θα έστελνε ενδεχομένως το λάθος μήνυμα» είπε.

«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι επί δικής μου προεδρίας υλοποιήσαμε το θεσμό των ετήσιων τακτικών συνεδρίων με την εξαίρεση του 2020 λόγω covid και θεωρώ επιβεβλημένο να προχωρήσουμε σε αυτή την μικρή χρονική μετάθεση έτσι ώστε να είμαστε και εναρμονισμένοι με το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στην κοινωνία» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Επίσης η πρόταση του πρωθυπουργού για νέο γραμματέα του κόμματος είναι ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης. Ο πρωθυπουργός εισηγήθηκε, επειδή, όπως είπε, υπάρχουν κομματικές διαδικασίες οι οποίες δεν μπορούν να καθυστερήσουν, να διεξαχθεί η επόμενη συνεδρίαση της υφιστάμενης πολιτικής επιτροπής με αντικείμενο την εκλογή του νέου γραμματέα του κόμματος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.