K. Μαινας: «Εκατονταδες χιλιαδες ευρω χρωσταει ο Δημος Κομοτηνης στη ΔΕΗ για τα σχολεια»

Πυρά για κακοδιαχείριση από τον δημοτικό σύμβουλο της «Σύμπραξης Προοπτικής»

Μαρτυρίες επικαλείται και μεταφέρει στη δημοσιότητα ο δημοτικός σύμβουλος της «Σύμπραξης Προοπτικής» και μέλος των σχολικών επιτροπών κ. Κώστας Μάινας, σύμφωνα με τις οποίες ο δήμος Κομοτηνής έχει ανεξόφλητους λογαριασμός προς τη ΔΕΗ για τα σχολεία που ανέρχονται στο ύψος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μάινας σε γραπτή του δήλωση «υπάρχουν σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με απλήρωτες οφειλές προς τη ΔΕΗ άνω των τριάντα χιλιάδων ευρώ, οι οποίες δημιουργήθηκαν επί δημαρχίας κ. Γκαράνη».

Επιπλέον, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, αυξάνονται και οι οφειλές του Δήμου Κομοτηνής για τα σχολεία σε επιχειρήσεις της περιοχής και τρίτους.

«Από την έναρξη της θητείας του κ. Γκαράνη ως Δημάρχου καταγράφηκε η απαξίωση της διοίκησης προς την σχολική εκπαίδευση, ενώ παραμένει σημαντικό και άλυτο πρόβλημα του Δήμου Κομοτηνής η σχολική στέγη» τονίζει στη δήλωση του ο κ. Μάινας και προσθέτει πως «είναι σαφής απόδειξη οικονομικής κακοδιαχείρισης ο Δήμος Κομοτηνής να χρωστάει εκατοντάδες χιλιάδες  ευρώ στη ΔΕΗ και σε προμηθευτές διακινδυνεύοντας την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων».

Κλείνοντας τη γραπτή του τοποθέτηση, ο κ. Μάινας καταθέτει δύο ερωτήματα:

Έχει «καταρρεύσει» οικονομικά ο Δήμος Κομοτηνής τα τρία χρόνια δημοτικής αρχής κ. Γκαράνη και αδυνατεί να πληρώσει οφειλές;

Υπάρχει κίνδυνος διακοπής του ρεύματος λόγω οφειλών στα σχολεία;»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.