Κ. Καραμανλης: Το λιμανι Αλεξανδρουπολης καθοδον για το διευρωπαικο δικτυο μεταφορων

Ο υπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά και με ξεκάθαρες θέσεις στη διαδικασία για την αναθεώρηση του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών

Για την ενίσχυση του ελληνικού σιδηρόδρομου και την ηλεκτροκίνηση μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε κοινή συνεδρίαση στη Βουλή των Επιτροπών Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, παρουσία της Ευρωπαίας Επιτρόπου, αρμόδιας για θέματα Μεταφορών, Adina Vălean.

«Βάλαμε μπροστά το μεγαλύτερο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων που έχει γίνει ποτέ, με προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 4,5 δισ. ευρώ και που όταν θα ολοκληρωθεί θα αλλάξει τον χάρτη των μεταφορών» υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής, σημειώνοντας ότι τα σιδηροδρομικά έργα σημαίνουν πρόοδο, ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας μας, τοπική ανάπτυξη, καλύτερη καθημερινότητα και ποιότητα ζωής.

Ο υπουργός ανέφερε ότι η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά και με ξεκάθαρες θέσεις στη διαδικασία για την αναθεώρηση του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών. «Έχουμε διατυπώσει τη θέση της χώρας μας και επιδιώκουμε τη συμπερίληψη του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στο εκτεταμένο διευρωπαϊκό δίκτυο» είπε και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι όλοι πλέον με την ενεργειακή κρίση αναγνωρίζουμε στην Ελλάδα και την Ευρώπη την πολύ μεγάλη σημασία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Ήδη το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αξιοποιείται τόσο από τη συμμαχία του ΝΑΤΟ, όσο και από άλλες πηγές, για να διασυνδέσουμε απομονωμένες περιοχές και να αναβαθμίσουμε ενεργειακά όλη αυτή την περιοχή».

Σε ό, τι αφορά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αντιμετωπίζει θετικά την ένταξή του στο εκτεταμένο διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα αναβαθμιστεί ο ρόλος του λιμανιού σε στρατηγικής σημασίας, προσελκύοντας φορτία από μεγάλες διεθνείς αγορές ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να λάβει συγχρηματοδοτήσεις από τα χρηματοδοτικά εργαλεία και ταμεία της ΕΕ για τη βελτίωση των υποδομών του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.