Κ. Αρβανιτης: «Ενας ειναι ο στοχος, η αναδιανομη του πλουτου»

Στη Δράμα βρέθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Κώστα Αρβανίτη διοργάνωσε την Παρασκευή το βράδυ, στο «Παλιό Ρολόι» η Νομαρχιακή Επιτροπή Δράμας του κόμματος. Τον κ. Αρβανίτη πλαισίωναν ο Βουλευτής του Ν. Δράμας κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο πρώην Βουλευτής κ. Χρήστος Καραγιαννίδης και ο Συντονιστής της Ν.Ε. Δράμας κ. Δημήτρης Καρβούνης.

Ο κ. Αρβανίτης στην ομιλία του μίλησε για τις πολιτικές εξελίξεις, σχολιάζοντας θέματα της επικαιρότητας, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και σε ζητήματα των τομέων ευθύνης του στην Ευρωβουλή, καθώς συμμετέχει σε επιτροπές για τα εργασιακά και το προσφυγικό.

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι στο σημερινό πολιτικό σύστημα ουσιαστικά υπάρχουν δύο κόσμοι, ανάλογα με το τι κοινωνικές ομάδες εκφράζει κάθε κόμμα και τι αντιλήψεις έχει για την κοινωνία. «Εμείς πιστεύουμε ότι χωρίς αναδιανομή του πλούτου δεν μπορεί να υπάρξει ευτυχία στον κόσμο» ανέφερε ο κ. Αρβανίτης, ο οποίος υπογράμμισε πως «αν κάποιος βάζει το εγώ του πάνω από το κοινό καλό είναι εκτός τόπου και χρόνου». Όπως είπε, «σήμερα στην Ευρώπη υπάρχει ένα μαύρο πέπλο». Για αυτό, συνέχισε, «πρόκειται για ιστορικό λάθος όποιος προοδευτικός άνθρωπος δεν βλέπει τι συμβαίνει».

Μιλώντας ειδικά για τα εργασιακά, ο κ. Αρβανίτης σημείωσε πως ενώ στην Ευρώπη θεσμοθετείται ο κατώτατος μισθός, στην Ελλάδα καταργείται. Παράλληλα, ενώ στην Ε.Ε. διεκδικείται η μείωση των ωρών εργασίας, στην Ελλάδα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. «Ένας είναι ο στόχος, η αναδιανομή του πλούτου» ανέφερε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και πρόσθεσε: «Στόχος της δικής μας Αριστεράς είναι ο κόσμος να ευτυχήσει. Δεν θέλουμε ο κόσμος να αντέχει». Παράλληλα εξέφρασε την περηφάνια του για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης, τονίζοντας «Θέλαμε κι άλλα. Θέλαμε όμως κι άλλο πολιτικό χρόνο».

Σχετικά με το Προσφυγικό, ο κ. Αρβανίτης επεσήμανε πως «η Μόρια φαντάζει παράδεισος μπροστά στο Καρά Τεπέ» και ανέφερε πως στη χώρα δημιουργούνται Γκουαντάναμο της Ευρώπης. Όπως είπε, η Ελλάδα μετατρέπεται σε «χώρα κράτησης των προσφύγων», ενώ «η πολιτική μας ομάδας λέει μετεγκατάσταση τώρα σε όλα τα κράτη της Ευρώπης χωρίς αστερίσκους».

Πηγή: ergasia-press.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.