Ιστορικη αποφαση απαγορευσης της πωλησης ζωων συντροφιας

Στην επαρχία Κουσάντασι στο Αϊντίν της Τουρκίας

Με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της επαρχίας Κουσάντασι στο Αϊντίν της Τουρκίας, απαγορεύτηκε η πώληση των ζώων με τον δήμαρχο Ομέρ Γκιουνέλ να κάνει λόγο για «απαράδεκτη παραβίαση των δικαιωμάτων». Μάλιστα ο ίδιος κάλεσε τους δημότες του που επιθυμούν να μοιραστούν το σπιτικό και την ζωή τους με ένα ζώο, να υιοθετήσουν και όχι να αγοράσουν.

Ο Δήμος του Κουσάντασι, τον περασμένο μήνα,ξεκίνησε να εργάζεται πάνω στην πρόταση της απαγόρευσης πώλησης ζώων συντροφιάς. Στο πλαίσιο μάλιστα αυτό η πρόταση που κατατέθηκε τελικά από την Διεύθυνση Υγείας του Δήμου ψηφίστηκε ομοφώνως στο εκεί δημοτικό συμβούλιο. Η πρόταση αφορά στην απαγόρευση πώλησης και ζώων ενυδρείου, πουλιών αλλά και άλλων ζώων στα σχετικά καταστήματα της γεωγραφικής του έκταση.

Την απόφαση αυτή χαιρέτησαν τόσο οι φιλόζωοι της περιοχής, όπως ο Ισκεντέρ Αβτζή, εκπρόσωπος της  Ένωσης Προστασίας Ζώων που έκανε λόγο για μία ιστορική απόφαση που αποτελεί το πρώτο βήμα, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και ο καταστηματάρχης Ντογάν Σεβίντς που δήλωσε υποστηρικτής της απόφασης, καθώς από την εμπειρία του όπως τόνισε η πλειοψηφία των ζώων που αγοράζονται είναι και αυτά που εγκαταλείπονται και επομένως καταλήγουν αδέσποτα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.