Ιρφαν Χατζηγκενε: «Οι ασθενεις δεν ειναι αντικειμενα για να μεταφερονται σε καροτσες αγροτικων οχηματων»

Την αδυναμία μεταφοράς ασθενών μετά τη νοσηλεία από το ΕΚΑΒ θίγει ο περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης

Σε ένα ζήτημα που κατά το παρελθόν έχει απασχολήσει τις τοπικές κοινωνίες και έχει επιφέρει πολλά παράπονα πολιτών, επαναφέρει στο δημόσιο διάλογο ο περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης με την Περιφερειακή Σύνθεση κ. Ιρφάν Χατζηγκενέ. Πρόκειται για το ζήτημα της μεταφοράς ασθενών (ιδίως αυτών που δεν έχουν άλλη δυνατότητα) στην κατοικία τους, αφού τελειώσει η παραμονή τους στα νοσηλευτικά ιδρύματα. 

«Δυστυχώς, για άλλη μία φορά γίναμε μάρτυρες της αναλγησίας του ΕΚΑΒ Θράκης, αλλά και όλων των εμπλεκομένων στον κλάδο της Υγείας στην περιοχή μας. Στη σειρά με τα πολλά περιστατικά στα οποία οι ασθενείς δεν αντιμετωπίζονται με σεβασμό, έρχεται να προστεθεί και ένα ακόμη κατά το οποίο μία συμπολίτισσα μας μετά από χειρουργική επέμβαση στη λεκάνη της στο Νοσοκομείο της Ξάνθης, έπρεπε να βρει μόνη της τον τρόπο για να επιστρέψει στο σπίτι της!» τονίζει ο κ. Χατζηγκενέ, αναφερόμενος στην αφορμή επαναφοράς του θέματος για να συμπληρώσει πως  «παρά τις αλλεπάλληλες προσπάθειες, δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Θράκης».

«Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί» ξεκαθαρίζει ο ίδιος υπογραμμίζοντας στη συνέχεια πως «οι ασθενείς δεν είναι αντικείμενα για να μεταφέρονται σε καρότσες αγροτικών οχημάτων, ούτε η φροντίδα ενός ασθενούς τελειώνει στο Νοσοκομείο. Η μεταφορά ενός ανθρώπου από και προς το Νοσοκομείο δεν είναι μέρος της ιατρικής περίθαλψης που δικαιούται; Φυσικά και είναι! Ωστόσο οι κύριοι και οι κυρίες του ΕΚΑΒ και των διοικήσεων των Νοσοκομείων προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, απλώς και μόνο για να καλύψουν την ανεπάρκεια των υπηρεσιών που διοικούν».

«Αυτή η απαξίωση πρέπει να σταματήσει. Και οι κύριοι και οι κυρίες που ασκούν διοίκηση θα πρέπει να αποφασίσουν σε ποια πλευρά της ιστορίας θέλουν να βρίσκονται. Ο ρόλος τους είναι να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Εφόσον όμως επιλέγουν να μην τον υπηρετούν σωστά, τότε πρέπει να είναι έτοιμοι και έτοιμες να υποστούν και τις ανάλογες συνέπειες» επισημαίνει κλείνοντας ο περιφερειακός σύμβουλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.