Ιωαννα Κωστενιδου: «Πραξεις με γνωμονα την προκοπη του τοπου μας»

Η υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος της «Κοινωνίας Πολιτών» «παρουσιάζεται» στον «ΠτΘ»

Με την παράταξη «Κοινωνία Πολιτών» συστρατεύθηκε η έμπειρη, δραστήρια με πλούσιο εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο εκπαιδευτικός, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας, Ιωάννα Κωστενίδου, εμπλουτίζοντας την ομάδα των υποψηφίων στις επερχόμενες εκλογές στο πλευρό του νυν δημάρχου Γιάννη Γκαράνη.

Γεννημένη στην Κομοτηνή και με εκτεταμένες σπουδές στο ΔΠΘ, η Ιωάννα Κωστενίδου είναι γνωστή από την πολυετή εργασία της στα εκπαιδευτικά ζητήματα του νομού. Από το 2001 υπηρετεί τη δημόσια εκπαίδευση, έχοντας πλέον ανέλθει στις θέσεις της Διοίκησης  των Δημόσιων και Μειονοτικών Σχολείων, Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Ροδόπης και της Αναπληρώτριας Διευθύντριας. Το πλούσιο έργο της αναπτύχθηκε εν πολλοίς μέσω της αρμοδιότητάς της για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών προγραμμάτων, τη συμμετοχή σε υπηρεσιακά συμβούλια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, αλλά και σε προγράμματα ανάπτυξης επιμορφωτικών και ενημερωτικών δράσεων, συνεργασίες με συλλόγους και φορείς. Το πρώτο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ για τα Δημοτικά και τα Νηπιαγωγεία της Ροδόπης υλοποιήθηκε υπό τον συντονισμό της, ενώ η εκπαιδευτική της προσφορά στην παραμεθόριο διακρίθηκε με ειδικό βραβείο καινοτομίας από την UNESCO. Ως μέλος πολιτιστικών φορέων του Δήμου Κομοτηνής, αλλά και πανελλήνιων συλλόγων εξακολουθεί να αποδεικνύει το γνήσιο ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη του τόπου της.

Με αφορμή την υποψηφιότητά της στις επερχόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, συνομιλήσαμε μαζί της για την εμπειρία της προεκλογικής εκστρατείας, την πολιτισμική και οικονομική ανάπτυξη του τόπου, τις περιβαλλοντικές καινοτομίες, τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, αλλά και το πώς η ίδια μπορεί να συνεισφέρει στην επίτευξή τους.

Όπως κατέθεσε η ίδια θεωρεί ότι η πολυετής εκπαιδευτική εμπειρία της σε σχολεία της Κομοτηνής και των περιχώρων, αλλά ιδίως η επταετής εργασία της στο Τμήμα  Εκπαιδευτικών Θεμάτων των Δημόσιων και Μειονοτικών Σχολείων, Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΠΕ Ροδόπης, του οποίου προΐσταται, την έχουν εφοδιάσει με πολύτιμη πείρα και γνώσεις για τη διαχείριση και τη διοίκηση ζητημάτων που απαιτούν ικανότητες και κυρίως ανάληψη ευθυνών, καθηκόντων και πρωτοβουλιών.

Η καθημερινή συνδιαλλαγή της με την τοπική κοινωνία, από την άλλη πλευρά, της επιτρέπει να γνωρίζει εκ των έσω τα προβλήματα σχολείων, συναδέλφων και συντοπιτών, στην επίλυση των οποίων συνεχώς συνδράμει, πράττοντας και αντλώντας τεχνογνωσία από την εμπειρία του εργασιακού της βίου και τις συνεργασίες με άλλους Δήμους.

Άνθρωποι του περιβάλλοντός της μιλούν για έναν ανιδιοτελή χαρακτήρα, εργατικό, συνεργατικό με αποφασιστικότητα, πλήρη σεβασμό προς όλους και χωρίς κομματική προκατάληψη. Όλες αυτές οι ποιότητες, μας απάντησε σε σχετική μας ερώτηση, είναι άλλωστε τα εχέγγυα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων, να ξεχωρίσει στην προεκλογική κούρσα ώστε να αναλάβει αποτελεσματική δράση, όπως επισήμανε η ίδια,  στους τομείς που συνάδουν με τις γνώσεις και εμπειρίες της. 

Στο ερώτημά μας για το πώς κρίνει την υφιστάμενη κατάσταση της πόλης και ποιες είναι οι άμεσες παρεμβάσεις, που πρέπει να τεθούν σε προτεραιότητα, δεν παραλείπει να αναφερθεί στο έργο που έχει ήδη επιτελεστεί από τη δημοτική αρχή του Γιάννη Γκαράνη –του εργατικού και τίμιου δημάρχου, όπως τον χαρακτηρίζει, που αθόρυβα συνεχίζει να ολοκληρώνει σημαντικό έργο παρά τις ιδιαίτερες οικονομικοκοινωνικές συνθήκες.

Πολιτισμός και πρόληψη για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών σε προτεραιότητα

Για την υποψήφια Ιωάννα Κωστενίδου, έμφαση πρέπει να δοθεί στην φροντίδα των σχολικών μονάδων, την προβολή του πολιτισμού μας σε συνδυασμό με την προώθηση των σχολικών δράσεων σε άλλες περιφέρειες. Τα δύο αυτά στοιχεία θα ενισχύσουν το ήδη επιτυχημένο έργο της αύξησης της επισκεψιμότητας, του εθελοντισμού, αλλά και της συμμετοχής των νέων στα κοινά. Δεδομένης της περιβαλλοντικής κατάστασης των τελευταίων ετών, η ίδια θεωρεί κρίσιμης σημασίας και την εργασία της δημοτικής αρχής για την πρόληψη και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, παράλληλα με την επιμόρφωση των πολιτών για τρόπους προστασίας τους. Ζητήματα που, δυστυχώς, μας υπενθυμίζει με τον πλέον τραγικό τρόπο η επικαιρότητα των ημερών. Επειδή, όμως, κάθε καλή πρωτοβουλία προϋποθέτει έναν εύρωστο δήμο, η κ. Κωστενίδου τονίζει τη σημασία της εξεύρεσης οικονομικών πόρων και της συνετής διαχείρισής τους, με εντατικοποίηση των ελέγχων και εξεύρεση λύσεων ή υιοθέτηση καλών πρακτικών από άλλους Δήμους. Γνώμονας και απώτερος στόχος όλων μας, κατά την ίδια, θα πρέπει να είναι η προκοπή του τόπου μας.

Στο τέλος της συζήτησής μας, ζητήσαμε το σχόλιό της για την προεκλογική της υπόσχεση περί ενός διαφορετικού προεκλογικού αγώνα. Η ίδια μας δήλωσε χαρακτηριστικά πως «θα κάνω έναν αξιοπρεπή, έντιμο προεκλογικό αγώνα με σεβασμό στον χρόνο και τον χώρο των συμπολιτών μου αλλά και με σεβασμό στο περιβάλλον. Έτσι θα προχωρήσω».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.