Ηλεκτρονικη εκδοση Βεβαιωσης Μονιμης Κατοικιας απο τον Δημο Κομοτηνης

Στη Θυρίδα του πολίτη στο gov.gr. εντός 10 ημερών

Στους 277 Δήμους της χώρας όπου δίνεται ηλεκτρονικά η δυνατότητα μέσω του gov.gr να λάβουν οι κάτοικοι Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας συγκαταλέγεται ο Δήμος Κομοτηνής, ύστερα από Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 1460) των Υπουργών Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιου. 

Με μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι του Δήμου Κομοτηνής, στον οποίο υπάγεται η διεύθυνση κατοικίας τους, μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και να παραλάβουν εύκολα τη βεβαίωση στη Θυρίδα του πολίτη στο gov.gr. εντός 10 ημερών.

Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη είτε απευθείας στο gov.gr, είτε στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Διεύθυνση κατοικίας και επικοινωνίας».

Οδηγίες

Για την υποβολή της αίτησης: Οι πολίτες συνδέονται με τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασής τους στο Taxis Net. Καταχωρίζουν ή επιβεβαιώνουν στην εφαρμογή τα στοιχεία που απαιτούνται, επισυνάπτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά (το Ε1 του τελευταίου οικονομικού έτους) και υποβάλλουν την αίτησή τους. Με την υποβολή, η αίτηση αποστέλλεται ηλεκτρονικά στη Θυρίδα του Δήμου για έλεγχο και ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός 10 ημερών. Στην περίπτωση που παρέλθει η προθεσμία και δεν υπάρχει απάντηση, οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να εκδώσουν μόνοι τους τη βεβαίωση online από το gov.gr. εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας η βεβαίωση αποστέλλεται στη Θυρίδα του πολίτη στο gov.gr και οι πολίτες ενημερώνονται με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση και SMS στον αριθμό κινητού τηλεφώνου, που έχουν δηλώσει στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας, στο emep.gov.gr. Η βεβαίωση, που εκδίδεται, φέρει τα χαρακτηριστικά εγκυρότητας του gov.gr, δηλαδή μοναδικό κωδικό αριθμό σε αλφαριθμητική μορφή και σε μορφή QR, καθώς και προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και έχει ισχύ όταν διακινείται τόσο ως ηλεκτρονικό έγγραφο, όσο και ως έντυπο έγγραφο.  

Να σημειωθεί ότι τα στοιχεία των πολιτών αντλούνται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σύνδεσμος υπηρεσίας gov:

https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/dieuthunse-katoikias-kai-epikoinonias/bebaiose-monimes-katoikias

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.