Ιλχαν Αχμετ: Τριτοκοσμικες οι συνθηκες στην αιθουσα αναμονης του αεροδρομιου Αλεξανδρουπολης

Ζητά εργασίες για την μόνιμη στεγάνωση της οροφής ο βουλευτής Ροδόπης

Τις τριτοκοσμικές συνθήκες που επικρατούν στην αίθουσα αναμονής του κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης αναδεικνύει με επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, την οποία κατέθεσε τη Δευτέρα προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως υπογραμμίζει ο βουλευτής στην ερώτηση του, οι συνθήκες δεν είναι ποτέ κατάλληλες εντός αυτού του χώρου διότι τον χειμώνα η μουχλιασμένη, από κακοτεχνίες, οροφή στάζει με την παραμικρή ένδειξη βροχόπτωσης ενώ το καλοκαίρι, το ίδιο σενάριο με την οροφή συνεχίζεται λόγω του κλιματισμού ο οποίος ωστόσο δεν λειτουργεί σχεδόν ποτέ.

Περιγράφοντας την κατάσταση ο κ. Ιλχάν Αχμέτ σημειώνει πως «πανιά με κουβάδες και δοχεία είναι στοιβαγμένα σε διάφορα σημεία εντός του αεροδρομίου δημιουργώντας μια κάκιστη εικόνα και στους τουρίστες που καταφθάνουν στον τόπο μας» και εύλογα διερωτάται: «πώς μπορούμε να αποκαλούμε τον αερολιμένα μας διεθνή όταν η πρώτη εικόνα που αποκομίζει κάποιος όταν καταφθάνει μέσα στον χώρο αναμονής είναι αυτή που σας περιγράφω;».

Συνεχίζοντας ο ίδιος, θυμίζει με νόημα πως «ο ίδιος ο κύριος Καραμανλής είχε δεσμευτεί ήδη, από το όχι και τόσο μακρινό, 2020 πως η στεγανοποίηση της οροφής του αεροδρομίου θα γίνει εντός του ίδιου χρόνου αλλά γίνεται φανερό για ακόμη μια φορά πώς τα λόγια παρέμειναν λόγια και η ταλαιπωρία των εκατοντάδων επιβατών συνεχίζει σε καθημερινή βάση, αφού το αεροδρόμιο έχει πλέον έξι πτήσεις την ημέρα».

Τα ερωτήματα που τίθενται στον κ. Σταϊκούρα είναι τα εξής: 

  1. Θα υπάρξουν σοβαρές πρωτοβουλίες  για την μόνιμη στεγάνωση της οροφής του Διεθνή Αερολιμένα της Αλεξανδρούπολης ώστε να σταματήσει η συνεχής ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού;
  2. Και αν ναι ποιο είναι το αυστηρό και λεπτομερές χρονοδιάγραμμα που τίθεται ώστε να έχουν τη δυνατότητα να είναι όλοι οι πολίτες ενήμεροι για την πορεία του έργου και να μην νιώθουν εξαπατημένοι για ακόμη μια φορά;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.