Ιλχαν Αχμετ: «Θελουμε να αποκαλυφθει η αληθεια»

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε για το σιδηροδρομικό έγκλημα των Τεμπών

«Φωτιά» έχει πάρει το πολιτικό σκηνικό μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας «ΒΗΜΑ» σύμφωνα με το οποίο υπήρξε αλλοίωση των διαλόγων μηχανοδηγού-σταθμάρχη το μοιραίο βράδυ που έγινε το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Νίκο Ανδρουλάκη, να προαναγγέλλει την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας ζητώντας την στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης που βρίσκονται στο δημοκρατικό τόξο.

Πέραν των θετικών μηνυμάτων που υπήρξαν από τα πρώτα λεπτά από τα κόμματα της Νέας Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και της Πλεύσης Ελευθερίας που δήλωσαν πως θα στηρίξουν την πρόταση, το πρωί της Τρίτης, 26 Μαρτίου ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενημέρωσε τηλεφωνικά για το περιεχόμενο και το σκεπτικό της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου και τον επικεφαλής της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, καθώς και τον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ κ. Δημήτρη Κουτσούμπα.

Μιλώντας για την πρωτοβουλία Ανδρουλάκη, το πρωί της ίδιας ημέρας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Ιλχάν Αχμέτ υπογράμμισε πως στην βάση αυτής είναι η διασφάλιση του κράτους δικαίου και της ασφάλειας των πολιτών.

Για το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τα όσα εμπεριέχονται στο ρεπορτάζ του «ΒΗΜΑΤΟΣ» αποτελούν όπως τόνισε ζήτημα δικαιοσύνης, η οποία ωστόσο θα πρέπει να υποβοηθηθεί στο έργο της, γεγονός που επιτυγχάνεται μέσα από την συζήτηση αυτή που έχει ως σκοπό να αναδείξει την περαιτέρω εμπλοκή και τις ποινικές ευθύνες, εφόσον υπάρχουν, μελών της κυβέρνησης. «Εμείς σαν ΠΑΣΟΚ  θέλουμε να αποκαλυφθεί η αλήθεια, θέλουμε να  βοηθήσουμε τη δικαιοσύνη και  σε αυτό  το θέμα, και  στο θέμα των υποκλοπών,  ούτως  ώστε το μαχαίρι να φτάσει βαθιά  στο κόκκαλο» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά καλώντας τους εισαγγελείς  να διερευνήσουν τα όσα το ρεπορτάζ καταγγέλλει.

Αν η υπόθεση αυτή αποδειχτεί περαιτέρω, συνέχισε ο ίδιος, ο κ.Μητσοτάκης δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να αναλάβει ο ίδιος τις ευθύνες, που πολιτικά, όπως τόνισε συνεπάγεται σε εκλογές. Ο κ.Αχμέτ διαχώρισε την στάση του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τα λεγόμενα Κασσελάκη για τις εκλογές, κάνοντας μάλιστα λόγο για μεγάλο ατόπημα από πλευράς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να ζητήσει την συμβολή διεθνών παρατηρητών.

«Εμείς αυτό που λέμε είναι ότι εδώ και τώρα θα πρέπει να γίνει μια προανακριτική  επιτροπή, όσον αφορά τη σύμβαση 717, βάσει του πορίσματος του ευρωπαίου εισαγγελέα για παράβαση καθήκοντος» ξεκαθάρισε υπογραμμίζοντας πως ο στόχος του κόμματος είναι «να ανοίξει μια συζήτηση».

«Το ΠΑΣΟΚ λειτούργησε και λειτουργεί και θα  λειτουργεί πάντοτε θεσμικά  και συνταγματικά. Εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει έρθει στη βουλή να συζητήσει το θέμα, θα έρθει “υποχρεωτικά” με την πρόταση  δυσπιστίας  στη Βουλή.  Αν θέλει  να την μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης μπορεί να την μετατρέψει,  αλλά  μαθαίνουμε και ακούμε ότι δεν θα την μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης» πρόσθεσε  κάνοντας σαφές πως «εμείς θέλουμε να ανοίξει μια συζήτηση. Η δικαιοσύνη να πάρει όλο τον φάκελο, και  να νοιώσει την ισχυρή  πίεση του κοινοβουλίου, των άλλων κομμάτων του δημοκρατικού  τόξου».

«Θα ακούσουμε τα επιχειρήματα και τα αφηγήματα του πρωθυπουργού και της κυβερνήσεως και ο ελληνικός λαός θα έχει την ευκαιρία, τουλάχιστον κοινοβουλευτικά,  να ακούσει» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.