Ιλχαν Αχμετ: «Προσχηματικη διαβουλευση, προσχηματικος διαλογος για ενα Σχεδιο χωρις οραμα»

Η τοποθέτηση του βουλευτή Ροδόπης για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0»

Στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής & Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων  σχετικά με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», τοποθετήθηκε ο βουλευτής Ροδόπης με το Κίνημα Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ.

Ο Ιλχάν Αχμέτ επεσήμανε πως η κυβέρνηση επέλεξε να φέρει στη Βουλή μια περίληψη του συνολικού Σχεδίου. Κατά τον βουλευτή Ροδόπης, ακολουθώντας, μια φοβική διαδικασία συζήτησης αποκαλύπτεται πως το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» κοιτά το παρελθόν και όχι το μέλλον και τις προκλήσεις που φέρνει, ενώ έρχεται να ταΐσει και να τροφοδοτήσει την υπάρχουσα παραγωγική δομή και όλες τις παθογένειές της, υποκρύπτοντας πελατειακή διαχείριση πόρων από γνωστούς και φίλους.

Αναφερόμενος στα έργα που αφορούν την ψηφιακή μετάβαση ο βουλευτής Ροδόπης τόνισε πως υπάρχει δυσανάλογη συγκέντρωση πόρων στον άξονα για τον Ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, που δεν εξυπηρετεί το πέρασμα της χώρας και των ελληνικών επιχειρήσεων στην 4η βιομηχανική επανάσταση.

«Είναι μεγάλο λάθος η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων πληροφορικής να κατευθυνθεί ξανά γύρω από υπηρεσίες μόνο προς της ανάγκες του δημόσιου τομέα και όχι με γνώμονα της απαιτήσεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης», είπε χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.