Ιλχαν Αχμετ: «Νομοθετειτε εκτος τοπου και χρονου»

Τοποθέτηση του βουλευτή Ροδόπης στο νομοσχέδιο για τα οπτικοακουστικά μέσα

Στην Ολομέλεια της Βουλής τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Ροδόπης με το Κίνημα Αλλαγής Ιλχάν Αχμέτ, σχετικά με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα οπτικοακουστικά μέσα.

Ο Βουλευτής τόνισε πως η κυβέρνηση επιχειρεί όλο αυτό το διάστημα να βάλει και την ενημέρωση σε «καραντίνα», έχοντας επιβάλλει ένα μονότονο κυβερνητικό μονόλογο σε όλα τα μέσα ενημέρωσης από όπου εξορίζεται συστηματικά η άποψη και οι προτάσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης. «Έχετε σχεδόν “ποινικοποιήσει” την πολιτική αντιπαράθεση, τον πολιτικό διάλογο. Όταν η αντιπολίτευση έχει διαφορετική ή εναλλακτική πρόταση από τη δική σας είτε απομονώνεται, είτε γελοιοποιείται.  Και αυτό γίνεται κατ’ εξακολούθηση με μια αλαζονεία που είναι αντιληπτή πια από όλους» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

Επιπλέον επισήμανε πως η κυβέρνηση πρέπει να προστατεύσει την ελευθερία της Τέχνης, αλλά και την εγχώρια κινηματογραφική παραγωγή, εξασφαλίζοντας επιπλέον πόρους για το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Συγκεκριμένα ο βουλευτής στάθηκε στο άρθρο 8 που επιβάλλει στους παρόχους περιεχομένου την υποχρέωση να αποκλείουν το περιεχόμενο εκείνο που υποκινεί τη βία ή το μίσος και αναφέρθηκε στις αντιδράσεις των καλλιτεχνών για τις επίμαχες ρυθμίσεις. «Χαιρόμαστε που τους ακούσατε και καλωσορίζουμε την τροποποίηση που έγινε και τις διευκρινήσεις που δόθηκαν από την πλευρά της κυβέρνησης. Και αυτό γιατί η ελευθερία της τέχνης επιβάλλεται να προστατευτεί με κάθε τρόπο» επεσήμανε ο βουλευτής για να καλέσει τον αρμόδιο υπουργό «με την ίδια ευαισθησία να δείτε και τις ανησυχίες των ανθρώπων του κινηματογράφου σχετικά με το άρθρο 17».

Κλείνοντας την ομιλία του ο Βουλευτής καλωσόρισε τις θετικές ρυθμίσεις του νομοσχεδίου που αφορούν τα περιφερειακά κανάλια και τον τοπικό τύπο, τονίζοντας τον καθοριστικό τους ρόλο στην ενημέρωση των πολιτών. Ωστόσο δεν παρέλειψε να τονίσει πως «εν μέσω της πανδημίας όπου χιλιάδες εργαζόμενοι υποφέρουν και η ανεργία καλπάζει νομίζω πως νομοθετείτε εκτός τόπου και χρόνου».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.