Ιλχαν Αχμετ: «Μηπως η απαξιωση του φορεα “Ελληνικο Κτηματολογιο” εχει σαν στοχο την ιδιωτικοποιηση του;»

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο βουλευτής Ροδόπης

«Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τη μεταφορά του φορέα Ελληνικό Κτηματολόγιο στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Μια μεταφορά που είχε περισσότερο επικοινωνιακά χαρακτηριστικά παρά ουσιαστικά, καθώς τα προβλήματα στην ολοκλήρωση της κτηματογράφησης παραμένουν», είπε στην ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής Ροδόπης με το Κίνημα Αλλαγής κ. Ιλχάν Αχμέτ στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο: «Ένταξη των περιοχών ισχύος του κτηματολογικού κανονισμού Δωδεκανήσου στο Εθνικό Κτηματολόγιο, εφαρμογή σε αυτές της κοινής εθνικής νομοθεσίας – Διασύνδεση Ληξιαρχείων και «Ελληνικού Κτηματολογίου» – Καταχώριση αγωγών και αιτήσεων στα κτηματολογικά φύλλα και λοιπές διατάξεις».

Ο βουλευτής Ροδόπης υποστήριξε πως το «Ελληνικό Κτηματολόγιο», ένας εξαιρετικά κερδοφόρος Φορέας του Ελληνικού Δημοσίου,  εμφανίζει σήμερα στοιχεία διάλυσης, οδηγώντας τους εργαζόμενους, αλλά και τους πολίτες και επαγγελματίες που συναλλάσσονται με το Κτηματολόγιο, σε απόγνωση. «Μήπως η απαξίωση του Φορέα έχει σαν στόχο την ιδιωτικοποίηση;» διερωτήθηκε ο βουλευτής για να συμπληρώσει με νόημα: «δεν σας είναι εξάλλου ξένη αυτή η πρακτική».

Ο Ιλχάν Αχμέτ επεσήμανε πως η κυβέρνηση έχει επιβάλλει ένα νομοθετικό αλαλούμ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σήμερα για παράδειγμα έχουμε ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το Κτηματολόγιο που ανήκει όμως στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ταυτόχρονα, έχουμε και ένα ολόκληρο κεφάλαιο, το κεφάλαιο Γ’ του νομοσχεδίου, με άσχετες διατάξεις του Ψηφιακής! Θετικές μεν – άσχετες δε! Φαντάζομαι πως κατανοείτε ότι οι κανόνες καλής νομοθέτησης δεν τηρούνται ούτε στο ελάχιστο».

Σε ό,τι αφορά το Κτηματολόγιο Δωδεκανήσου τόνισε πως οι διατάξεις του συζητούμενου νομοσχεδίου βρίσκονται προς τη θετική κατεύθυνση, παρότι για άλλη μία φορά πολλά από τα θέματα που θα έπρεπε να εξειδικεύονται παραπέμπονται σε Υπουργικές Αποφάσεις που θα δούμε κάπου στο απροσδιόριστο μέλλον.

Η αναφορά στο Κτηματολογικό Γραφείο ΑΜΘ

Ο βουλευτής Ροδόπης αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόβλημα της μεταστέγασης των γραφείων του Κτηματολογικού Γραφείου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, λέγοντας πως η μεταφορά του Κτηματολογικού Γραφείου της περιοχής σε ακίνητο, που βρίσκεται εκτός της πόλεως Κομοτηνής και συγκεκριμένα στον οικισμό Κικιδίου Π.Ε. Ροδόπης, με μηνιαίο μίσθωμα 9.900 Ευρώ, δεν υπόσχεται την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τον πολίτη, και τη διευκόλυνση των επαγγελματιών που συναλλάσσονται με το Κτηματολογικό Γραφείο, αλλά αντίθετα είναι βέβαιο πως θα οδηγήσει σε μία τρομακτική ταλαιπωρία.

«Τόσο για τους επαγγελματίες του χώρου η μεταστέγαση θα σημάνει πλήθος χαμένων ωρών εργασίας αλλά και χρημάτων προκειμένου να καλυφθούν οι μετακινήσεις τους σε μια περιοχή εκτός πόλεως, όπου είναι απαραίτητη η χρήση μεταφορικού μέσου και μάλιστα ιδιωτικού,  ενώ για τους πολίτες θα προστεθεί μια νέα οδύσσεια ταλαιπωρίας στην ήδη επιβαρυμένη καθημερινότητα τους», τόνισε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.