Ιλχαν Αχμετ: «Κανενας δικαιουχος market pass στη Ροδοπη να μην μεινει εκτος του μετρου»

Την «Κοινωνία της Πληροφορίας» δείχνει ο υφυπουργός Οικονομικών για να βρεθεί λύση

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ ήρθε στην Βουλή με επίκαιρη ερώτηση το ζήτημα της μη καταβολής του market pass σε δικαιούχους πυρόπληκτων περιοχών του νομού Ροδόπης, οι οποίοι δεν το έλαβαν εξαιτίας τυπικών λαθών στην συμπλήρωση των αιτήσεων, όπως για παράδειγμα η λανθασμένη αναγραφή Ταχυδρομικού Κώδικα. 

Ειδικότερα, το πρόβλημα αφορά σε δικαιούχους  της Δημοτικής Ενότητας Φιλλύρας του Δήμου Αρριανών, της Δημοτικής Ενότητας Σώστη του Δήμου Ιάσμου και της Δημοτικής Κοινότητας Γρατινής, Στυλαρίου και Σιδηράδων της Δημοτικής Ενότητας Κομοτηνής του Δήμου Κομοτηνής, καθώς και της Δημοτικής Κοινότητας Μαρώνειας της Δημοτικής Ενότητας Μαρώνειας αλλά και της Δημοτικής Ενότητας Σαπών του Δήμου Μαρώνειας Σαπών.    

Απαντώντας στον βουλευτή Ροδόπης ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης, επεσήμανε ότι η αρμόδια υπηρεσία υλοποίησης του συστήματος των συγκεκριμένων πληρωμών με καταληκτική προθεσμία την 5η Φεβρουαρίου ήταν η «Κοινωνίας της Πληροφορίας» και ότι έγινε η διασταύρωση στοιχείων της φορολογικής κατοικίας μέσω της ΑΑΔΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΚτΠ M.Α.Ε. είναι ο επιτελικός βραχίονας υποστήριξης υλοποίησης έργων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)  στο δημόσιο τομέα, καθώς και δράσεων κρατικών ενισχύσεων στις ΤΠΕ, συνδράμοντας στην υλοποίηση της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού στην Ελλάδα. 

Ο κ. Θεοχάρης, κατόπιν αυτών συνέστησε να υπάρξει επικοινωνία των δικαιούχων με την «Κοινωνία της Πληροφορίας», ώστε η εταιρεία αυτή του δημοσίου να μαζέψει τις ανάγκες και να εισηγηθεί στο υπουργείο Οικονομικών μια διαδικασία θεραπείας προκειμένου να αποκατασταθεί η υφιστάμενη αδικία. 

Δεσμεύτηκε, μάλιστα, ότι σε περίπτωση που η «Κοινωνία της Πληροφορίας» κομίσει τα στοιχεία των δικαιούχων της Ροδόπης που έχουν βρεθεί εκτός market pass, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από το υπουργείο Οικονομικών για να αποδοθούν.          

Από την πλευρά του, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ τόνισε ότι η καθυστέρηση στην υποβολή των αιτημάτων δεν οφείλεται στους δικαιούχους, οι οποίοι με την σειρά τους υπήρξαν θύματα της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Επέμεινε, τέλος, ότι θα επανέλθει με νέα επίκαιρη ερώτηση ώστε σε κάθε περίπτωση και με δεδομένο ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, ώστε να δοθεί το επίδομα και στον τελευταίο πολίτη στην Ροδόπη που το δικαιούται.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.