Ιλχαν Αχμετ καλει τον Μιχαλη Χρυσοχοιδη για τα κενα στη Δ.Α. Ροδοπης

Αναφορά του βουλευτή Ροδόπης στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Κατατέθηκε αναφορά από τον βουλευτή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με αίτημα που εστάλη με την μορφή επιστολής από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης και αφορά στην  μηδενική ενίσχυση των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Ροδόπης από τις τακτικές μεταθέσεις.

Σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης «υφίστανται αποφάσεις που οδηγούν στην “αδρανοποίηση” των διατάξεων του Κώδικα Μεταθέσεων με απώτερο στόχο, προφανώς, την κατάργησή του και την επιστροφή στο παρελθόν». Αυτό συμβαίνει γιατί σύμφωνα πάντα με το  συνδικαλιστικό όργανο των αστυνομικών στην Ροδόπη, «ενώ στην Αττική υπηρετεί στην πραγματικότητα το 49% και άνω της συνολικής δύναμης των αστυνομικών της Χώρας, εξαιτίας συγκεκριμένων επιλογών δεν είναι ποτέ εφικτή η αξιοκρατική και ορθολογική του αξιοποίηση».

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ στην αναφορά του ενδεικτικά αναφέρεται στα οξυμένα τοπικά προβλήματα της υποστελέχωσης των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, επισημαίνοντας στον υπουργό ότι από τις 494 συνολικά οργανικές θέσεις χαμηλόβαθμου αστυνομικού προσωπικού της Δ.Α. Ροδόπης, οι 98 εξ αυτών είναι κενές και ότι επί της ουσίας καλούνται να ανταπεξέλθουν στα αστυνομικά τους καθήκοντα με 142 (ήτοι 29%) λιγότερους Αστυνομικούς από αυτούς που το οργανόγραμμά τους προβλέπει ότι χρειάζονται για να λειτουργούν εύρυθμα οι Αστυνομικές Υπηρεσίες και να απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Ροδόπης ποιοτική αστυνόμευση.

Με την αναφορά του ο βουλευτής Ροδόπης ζητά από τον υπουργό να μεριμνήσει για την άμεση κάλυψη των κενών των οργανικών θέσεων στην Δ.Α. Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.