Ιλχαν Αχμετ: «Η πολιτική μου διαδρομή για 20 χρόνια στον πολιτικό βίο της Θράκης, έχει αποδείξει ότι δεν έχω καμία σχέση με ακραίους και ακρότητες»

Ο βουλευτής Ροδόπης ξεκαθαρίζει τη θέση του για την παρουσία στη διαμαρτυρία υπέρ της «ΤΕΞ»

Σε δημοσιεύματα του αθηναϊκού τύπου που βάλλουν εναντίον του λόγω της παρουσίας του στην πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στην Ξάνθη για τη νέα απορριπτική απόφαση αναγνώρισης από το ΣτΕ του σωματείου με την επωνυμία «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» απαντά ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ. Μέσω γραπτής δήλωσης που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής ξεκαθαρίζει τη θέση του, τονίζοντας τα εξής:

«Η πολιτική μου διαδρομή για 20 χρόνια στον πολιτικό βίο της Θράκης, έχει αποδείξει ότι δεν έχω καμία σχέση με ακραίους και ακρότητες. Συμμετείχα σε μια καθόλα ειρηνική συγκέντρωση που είχε στόχο να προβάλει την ιστορική σημασία του συλλόγου της ΤΕΞ και του ρόλου της στην εμπέδωση της ειρηνικής συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων στην Θράκη για έναν αιώνα.

Το νομικό ζήτημα των συλλογών της Μειονότητας στην Θράκη βρίσκεται σε δικαστική εκκρεμότητα από το 1983 και υπάρχουν αποφάσεις του ΕΔΔΑ που δικαιώνουν το αίτημα για την επαναλειτουργία τους, εφόσον δεν προσβάλουν την δημόσια τάξη.

Ασφαλώς και είναι σεβαστές οι αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης στον ανώτατο βαθμό, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι επιδεχόμενες κριτικής όταν αφορούν μείζονα κοινωνικά ζητήματα.

Η Συνθήκη της Λωζάνης, παράγει τα αποτέλεσματά της και δεν αμφισβητείται.

Χάρη σε αυτήν έχουμε διαμορφώσει το πλαίσιο μιας αρμονικής συνύπαρξης στην Θράκη, όχι όμως πάντοτε ανέφελης και χωρίς προβλήματα. Η Μειονότητα, δυστυχώς, αποτέλεσε πολλές φορές το εξιλαστήριο θύμα στις πολυκύμαντες ελληνοτουρκικές σχέσεις στο διάβα του αιώνα που διατρέξαμε.

Πέρα από τον θρησκευτικό χαρακτήρα της Μειονότητας όπως αυτός σαφώς προσδιορίζεται στην συνθήκη της Λωζάνης, το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού κάθε ανθρώπου είναι απαράγραπτο και απορρέει και από την σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, που έχει υπογράψει και η χώρα μας, η Ελλάδα.

Συνεπώς, πέρα και έξω από φανατισμούς και μισαλλόδοξες διακηρύξεις, η Θράκη μπορεί και πρέπει να είναι το πεδίο όπου τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα θα δικαιώνουν πάντοτε το πνεύμα και την λειτουργία μιας φιλελεύθερης και ουμανιστικής Δημοκρατίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.