Ιλχαν Αχμετ: «Η εκπληξη θα γινει το βραδυ των εθνικων εκλογων»

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για το στοίχημα των εθνικών εκλογών σε κομματικό επίπεδο, όσους «έπεσαν με αλεξίπτωτο» στην Ροδόπη αλλά και το διακύβευμα της επόμενης ημέρας των φονικών σεισμών στην Τουρκία για τις ελληνοτουρκικές θέσεις

Την άποψη ότι τόσο το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ συνολικά όσο και ο ίδιος ως υποψήφιος θα έχουν ανεβασμένα ποσοστά στις επικείμενες εθνικές εκλογές εξέφρασε, μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm», ο βουλευτής Ροδόπης του κόμματος κ.Ιλχάν Αχμέτ.

Ειδικότερα ο ίδιος μίλησε για σίγουρη αύξηση της εκλογικής δύναμης του ΠΑΣΟΚ στον νομό Ροδόπης, δεδομένου και του ανεβασμένου ποσοστού πανελλαδικά αλλά και της σύνθεσης του ψηφοδελτίου, που ανακοινώθηκε νωρίτερα των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων υπό τη λογική να δοθεί στους πολίτες ο χρόνος να σκεφτούν και να αξιολογήσουν πριν τελικά οδηγηθούν στις κάλπες. «Ως πολιτικός χώρος δεν είμαστε υπέρ της άποψης του αιφνιδιασμού των πολιτών, αλλά του να δοθεί ο χρόνος της αξιολόγησης και της σύγκρισης. Άλλωστε είχαμε μια υπερπροσφορά υποψηφίων βουλευτών αυτή την περίοδο σε σύγκριση με το 2019, με μεγάλη ανανέωση και ηλικιακά στα ψηφοδέλτια, σε όλη την Ελλάδα» ανέφερε ο βουλευτής, εξηγώντας πως από εκεί και πέρα οι πολίτες «θα σκεφτούν και θα ψηφίσουν με βάση τη λογική και τη δυνατότητα της προσφοράς του καθενός στην διοίκηση της χώρας και του τόπου την επόμενη ημέρα των εκλογών».

Ως προς τα προσωπικά του ποσοστά ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος, τονίζοντας ότι από τα μηνύματα που λαμβάνει δίνουν την εικόνα μεγαλύτερων και του 2019 ποσοστών του. «Θα γίνει η μεγάλη έκπληξη το βράδυ των εκλογών και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με στηρίζουν σε αυτό τον αγώνα» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως τα διάφορα «κέντρα» που προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το έργο του, τελικά δεν πέτυχαν τον σκοπό τους.  «Αντίθετα βλέπω μεγάλη συσπείρωση, μεγάλη αγάπη προς την υποψηφιότητά μου, γεγονός που με κάνει να πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε πολύ τα όρια, της τελευταίας 8ετία και ίσως πάμε στα νούμερα που είχαμε το 2004» ανέφερε.

Οι «από τύχη» και οι «διορισμένοι»

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν σε μήνυμά του στα social media ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ  μεταξύ άλλων  έγραψε πως «δεν πέσαμε στην Ροδόπη με αλεξίπτωτο». Κληθείς να εξηγήσει το νόημα του μηνύματος αυτού, ο ίδιος μίλησε για βουλευτές δύο ειδών, τόσο στην μειονότητα όσο και στην πλειονότητα. Σε ό, τι αφορά την πρώτη «υπάρχουν οι κατ’ εμέ “διορισμένοι” και υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που κατά τύχη καμιά φορά εκλέγονται» ανέφερε, τονίζοντας πως «εγώ δεν είχα αυτό το πρόβλημα, ούτε του διορισμού ούτε της κατά τύχη εκλογής». «Έδωσα πολύ μεγάλο αγώνα προκειμένου να κατακτήσω τη θέση της έδρας, με τη δουλειά μου» ξεκαθάρισε για να εξηγήσει πως με τον όρο «διορισμένοι» αναφέρεται σε βουλευτές που στηρίζονται σε συστήματα και με αυτή την έννοια ενδεχομένως εκλέγονται πιο εύκολα.

«Είχα πάντοτε σοβαρούς αντιπάλους και κατάφερα να επιβιώσω με πολύ δουλειά, με πολύ αγάπη για τη Θράκη»

«Εγώ δεν έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου καμιά στήριξη ούτε από επιχειρηματικούς ομίλους, επομένως δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία, όπως επίσης δεν ανήκω στην κατηγορία της εκλογής κατά τύχη με 2.000 σταυρούς λόγω εκλογικού νόμου. Είχα πάντοτε σοβαρούς αντιπάλους και κατάφερα να επιβιώσω με πολύ δουλειά, με πολύ αγάπη για τη Θράκη και βάζοντας μπροστά την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μου» ανέφερε για να εξηγήσει ότι με το «αλεξίπτωτο» αναφέρεται σε συγκυριακές υποψηφιότητες που λένε «ας κάνω μια εισβολή και ίσως μου κάτσει». «Με λίγα λόγια κάποιος εκμεταλλευόμενος κάποιες καταστάσεις επιθυμεί να βγει υποψήφιος βουλευτής και  όχι με την δουλειά, τον αγώνα και την αγάπη του για την περιοχή. Αυτό είναι καιροσκοπικό και θεωρώ πως ο κόσμος το αντιλαμβάνεται. Από κει και μετά ο καθένας μπορεί να είναι υποψήφιος. Η λαϊκή συνείδηση όμως είναι πάρα πολύ δυνατή» ανέφερε.

«Τα θέλω του λαού δεν είναι πάντα ίδια με τα θέλω των ηγεσιών»

Κληθείς να σχολιάσει το «αποτύπωμα» του φονικού σεισμού στην Τουρκία και την Συρία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την αλλαγή που διαφαίνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ο ίδιος εξήγησε πως η επικρατούσα ρητορική τόσο εντός Ελλάδας όσο και εντός Τουρκίας το τελευταίο διάστημα ήταν ανησυχητική, πολύ δε περισσότερο υπό το πρίσμα της προσπάθειας που κάποιοι κατέβαλαν να χειραγωγήσουν τους πολίτες και να δημιουργήσουν ένα κλίμα τουλάχιστον τοξικό. Μετά τα καταστροφικά γεγονότα στην Τουρκία ο ίδιος ο τουρκικός λαός άρχισε να επαινεί τους Έλληνες και να δείχνει την αναγνώρισή του προς τον ελληνικό λαό, αντίστοιχα και οι Έλληνες να δείχνουν την αλληλεγγύη τους προς τον Τουρκικό λαό, γεγονός που ακολούθησαν και οι ίδιες οι κυβερνήσεις αντιλαμβανόμενες ότι η κοινωνία δεν «τσίμπησε» την επιχειρηματολογία των τελευταίων δύο ετών.

«Το θέμα είναι τώρα πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο αυτή τη συγκυρία, και το θέλημα του λαού» ανέφερε ο ίδιος τονίζοντας πως «όποια κυβέρνηση και αν προκύψει στην Ελλάδα και αντίστοιχα και στην Τουρκία να συνεχίσουν σε αυτό το πνεύμα για την κοινωνική και οικονομική ευημερία των λαών μας».

«Κρατάμε όμως μικρό καλάθι και είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, γιατί τα προβλήματα δεν τελειώνουν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μέσα σε μια νύχτα, αλλά θα βελτιωθούν και θα προσπαθήσουμε με τον διάλογο να τα λύσουμε» ανέφερε για να καταλήξει υπογραμμίζοντας πως «τα θέλω του λαού και της μειονότητας και της πλειονότητας δεν είναι πάντα τα ίδια με τα θέλω των ηγεσιών. Άλλο αισθητήριο έχει ο λαός».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.