Ιλχαν Αχμετ: « “Δωρεα” απο τη Cisco δεν υπαρχει. Η Cisco πληρωθηκε μεσω του προγραμματος ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ»

Κριτική από τον βουλευτή Ροδόπης

Ο βουλευτής Ροδόπης και υπεύθυνος του Τομέα Ψηφιακής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ, τοποθετήθηκε ως Ειδικός Αγορητής στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη Σύμβαση ίδρυσης του (ECO) και τη Συμφωνία Συνεργασίας των κρατών μελών της Ε.Ε. με την Ελβετική Συνομοσπονδία για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Δορυφορικής Πλοήγησης, που έφερε προς Κύρωση στη Βουλή ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ασκώντας κριτική ο Ιλχάν Αχμέτ, επεσήμανε πως με πρόσχημα την πανδημία και τη δικαιολογία της «εξαιρετικά επείγουσας κατάστασης», το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προχωρά συστηματικά σε απευθείας αναθέσεις, σκορπώντας δημόσιο χρήμα σε γνωστούς και φίλους.

Αναφερόμενος στο θέμα της Cisco και της πλατφόρμας Webex που χρησιμοποιείται για την τηλεκπαίδευση τόνισε, πως για να εξασφαλιστούν οι 154.000 άδειες Cisco Webex for Education για τις ανάγκες του υπουργείου Παιδείας, τροποποιήθηκε η Σύμβαση για το «ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», μέσω της Κ.τ.Π Α.Ε, χωρίς επίσημη διαβούλευση, χωρίς διαπραγμάτευση και χωρίς διαγωνισμό.

«Πληρώσαμε 1.896.000 ευρώ για την πλατφόρμα Webex Meetings (for education) της Cisco. “Δωρεά” από τη Cisco δεν υπάρχει. Η Cisco πληρώθηκε και μάλιστα αδρά μέσω του προγράμματος ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ», είπε χαρακτηριστικά.

Κριτική και για την απαξίωση των ΕΛΤΑ

Επίσης, ο Ειδικός Αγορητής του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν έχει στόχο την «εξυγίανση», αλλά την απαξίωση των  Ελληνικών Ταχυδρομείων και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

«Με την ψήφιση του νόμου 4758/2020  πλήθος καταστημάτων ΕΛΤΑ σε Αττική και περιφέρεια έχουν μείνει ακόμα και με έναν εργαζόμενο, με αποτέλεσμα την άμεση υποβάθμιση ή και τη διακοπή των παρεχόμενων υπηρεσιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Βουλευτής Ροδόπης τέλος είπε πως το Κίνημα Αλλαγής υπερψηφίζει τόσο τη  Σύμβαση ίδρυσης του (ECO), καθώς θα συνεισφέρει θετικά στον τομέα των Ευρωπαϊκών Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών, όσο και τη Συμφωνία Συνεργασίας των κρατών μελών της Ε.Ε. με την Ελβετική Συνομοσπονδία για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Δορυφορικής Πλοήγησης, αφού η συνεισφορά της Ελβετίας στα εν λόγω προγράμματα είναι εξαιρετικά σημαντική.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.