Ιλχαν Αχμετ: Δεσμευση της αν. υπ. Υγειας για ανακληση της αποφασης μετακινησης των Αναισθησιολογων του Νοσοκομειου Κομοτηνης

«Μένει να δούμε να υλοποιείται» το σχόλιο του βουλευτή Ροδόπης

Τη δέσμευση πως σύντομα θα υπάρχει θετική εξέλιξη, στην κατεύθυνση ανάκλησης της απόφασης, στο θέμα της μετακίνησης Αναισθησιολόγων από το Νοσοκομείο Κομοτηνής σε αυτό των Σερρών έλαβε την Παρασκευή ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής κ. Ιλχάν Αχμέτ από την αν. υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης. Ωστόσο «μένει να δούμε να υλοποιείται», όπως σημείωσε ο ίδιος με νόημα.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ έσπευσε να διευκρινίσει προς αποφυγή τυχόν παρερμηνειών πως η αντίδραση δεν γίνεται με τοπικιστικά κριτήρια. «Εξάλλου οι εν λόγω ιατροί δεν είναι ότι δεν θέλουν να πάνε σε άλλα νοσοκομεία, το έχουν κάνει ήδη. Όμως είναι τέτοια η απόσταση από το συγκεκριμένο νοσοκομείο που θα έθετε προβλήματα στις υπόλοιπες λειτουργίες που καλείται να επιτελέσει η συγκεκριμένη ειδικότητα, όπως είναι τα προγραμματισμένα χειρουργεία» εξήγησε χαρακτηριστικά ο βουλευτής, εκτιμώντας πως η απόφαση πάρθηκε αρχικά γιατί δεν ήθελε η διοίκηση να μετακινήσει γιατρούς από τη Θεσσαλονίκη.

«Έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα μπροστά μας»

Ο ίδιος έκανε και ένα γενικότερο σχόλιο για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με την πανδημία. «Σε κάθε περίπτωση βλέπουμε ότι υπάρχουν πειραματισμοί από την κυβέρνηση. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ επιβαρυμένη ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Δεν είναι μόνο πανδημία των ανεμβολίαστων» τόνισε ο βουλευτής για να προσθέσει: «Σαφώς και αυτοί έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν σοβαρά, όμως και οι εμβολιασμένοι νοσούν και μεταδίδουν. Δεν το λέω αυτό για να ενισχύσω τη στάση των ανεμβολίαστων, αλλά γιατί πιστεύω πως θα πρέπει να δούμε σοβαρά τι μέτρα θα παρθούν και τι θα γίνει. Έχουμε ένα δύσκολο χειμώνα μπροστά μας». 

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ θύμισε τις προτάσεις που έχει από την αρχή της πανδημίας καταθέσει το Κίνημα Αλλαγής, στεκόμενος ιδιαίτερα στην περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις των κατάλληλων ειδικοτήτων. «Ειδικά προσλήψεις ειδικευμένων Εντατικολόγων καθώς το ποσοστό θνησιμότητας στα νοσοκομεία μας είναι πολύ μεγαλύτερο από τον μέσο όρο της Ευρώπης και οι ειδικευμένοι Εντατικολόγοι θα συμβάλουν στην ανατροπή αυτής της κατάστασης» όπως εξήγησε ο ίδιος.

Πόρισμα για τη Θράκη: «Συμφωνούμε με τα αναπτυξιακά διαφωνούμε με τα θεσμικά»

Ο βουλευτής δεν παρέλειψε, ερωτηθείς σχετικά, να προβεί και στις δικές του εκτιμήσεις για το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την Θράκη, η τελική συζήτηση επί του οποίου έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 23 Νοεμβρίου.

«Πολλές από τις προτάσεις ιδίως για το αναπτυξιακό κομμάτι του πορίσματος είναι προς θετική κατεύθυνση» παραδέχθηκε ο ίδιος, εκφράζοντας την εκτίμηση πως «το πόρισμα σε αυτό το κομμάτι είναι αρκετά επαρκές». Ωστόσο έσπευσε να αντιτείνει πως «στα θεσμικά θέματα που πραγματεύεται το πόρισμα -και κυρίως αφορούν στην μειονότητα- εκεί έχουμε μια διαφορετική άποψη ως Κίνημα Αλλαγής και θα τα καταψηφίσουμε». 

Εξηγώντας τη στάση αυτή ο κ. Ιλχάν Αχμέτ εξήγησε πως «ειδικά για αυτό το κομμάτι, πιστεύουμε ότι τα θεσμικά θέματα κακώς μπήκαν στο πόρισμα με έναν τέτοιο αποσπασματικό τρόπο και θα έπρεπε να είναι ξεχωριστά. Ωστόσο αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για μένα είναι ότι τουλάχιστον τα αναπτυξιακά θα πρέπει όχι μόνο να τα συμφωνήσουμε, αλλά και να τα υλοποιήσουμε. Ποιος θα πει όχι σε αυτό;»

Παράλληλα ο ίδιος τόνισε πως «θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι αυτό το πόρισμα δεν είναι νομοθετικό. Δηλαδή δεν είναι ότι αυτά θα υλοποιηθούν αλλά είναι ένας μπούσουλας». Γι’ αυτό και κατόπιν δικής τους πρότασης, την οποία υιοθέτησε το Κίνημα Αλλαγής, συμπεριλήφθηκε στο πόρισμα η πρόταση δημιουργίας επιτροπής παρακολούθησης της εφαρμογής του. «Δηλαδή κάνουν δουλειά οι υπουργοί στην κατεύθυνση εφαρμογής του πορίσματος ή το πέταξαν σε κανένα συρτάρι; Αυτό έγινε δεκτό και έχει συμπεριληφθεί στο πόρισμα. Να υπάρχει μια επιτροπή διαρκείας της βουλής, η οποία να παρακολουθεί και να αναφέρει ανά εξάμηνο την πρόοδο εφαρμογής του πορίσματος» εξήγησε κλείνοντας ο βουλευτής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.