Ιλχαν Αχμετ: «Ακομη μια φορα φορτωνετε το Ελληνικο Δημοσιο με αρμοδιοτητες χωρις ομως τον απαιτουμενο αριθμο υπαλληλων»

Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ ο βουλευτής Ροδόπης στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Θετικό επί της αρχής στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικά με την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών και την τροποποίηση της οδηγίας 2000/31/ΕΚ Λήψη μέτρων για την εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/2065, είναι το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, όπως τόνισε στην διάρκεια της ομιλίας του ο εισηγητής του Κινήματος και τομεάρχης ψηφιακής πολιτικής, Ιλχάν Αχμέτ.

Ειδική αναφορά έκανε ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο πρόσφατο συμβάν της γυναικοκτονίας στους Αγίους Αναργύρους της Αττικής, σημειώνοντας με έμφαση ότι  «θα πρέπει να μπει φραγμός σε ό,τι προσβάλει βάναυσα τις ανθρώπινες αξίες και θέτει σε διακινδύνευση τα πιο σημαντικά προστατευόμενα έννομα αγαθά στις σύγχρονες κοινωνίες μας». Ζήτησε, παράλληλα, από την κυβέρνηση και την φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την απόδοση ευθυνών με διαφάνεια και για την διαλεύκανση του στυγερού αυτού εγκλήματος που έλαβε χώρα έξω από το αστυνομικό τμήμα της συγκεκριμένης περιοχής, όπου κατέφυγε το θύμα για να βρει προστασία από τον μετέπειτα δολοφόνο της.

«Μετατρέψατε το Υπουργείο Εσωτερικών σε εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας»

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ψήφισμα του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που ανέδειξε τις κυβερνητικές στο σκάνδαλο των το σκάνδαλο των υποκλοπών, της παράνομης χρήσης και εξαγωγής τεχνολογίας παρακολούθησης, και καταδίκασε τις επιθέσεις από Υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας προς τις Ανεξάρτητες Αρχές, που επιτελούν το ελεγκτικό τους έργο, με την κυβέρνηση να αγωνιά για τις αποφάσεις και να σπεύδει να αλλάξει τη σύνθεσή τους, όπως έγινε με την ΑΔΑΕ.   

«Τελευταίο παράδειγμα απαξίωσης και σοβαρής παρακμής του κράτους δικαίου και των θεσμών στην Χώρα μας, για την οποία ευθύνεται αποκλειστικά η κυβερνητική πλειοψηφία, αποτελεί η μετατροπή του Υπουργείου Εσωτερικών σε εκλογικό κέντρο της Νέας Δημοκρατίας, όπως φάνηκε από την παράνομη διαρροή και χρήση προσωπικών δεδομένων χιλιάδων Ελλήνων ψηφοφόρων του εξωτερικού προς το κυβερνών κόμμα και σε υποψηφίους του», σημείωσε ο ίδιος.

«Να διασφαλίσετε να δικαιώματα των φωτογράφων σχετικά με τον όρο “πιστοποιημένος”»

Σε ό,τι αναφορά το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τοποθετήθηκε θετικά επί της αρχής με πολλούς αστερίσκους και επισημάνσεις στα επιμέρους άρθρα που αφορούν κατά βάση στην θέσπιση της αρμοδιότητας του συντονιστή στο πλαίσιο του Κανονισμού για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες. Ειδικότερα ο κ. Ιλχάν Αχμέτ ασπάστηκε τις ανησυχίες των φορέων για την υποστελέχωση, τονίζοντας πως «ακόμη μια φορά φορτώνετε το Ελληνικό Δημόσιο με αρμοδιότητες χωρίς όμως τον απαιτούμενο αριθμό υπαλλήλων. Υπογράμμισε δε πως μαζί με τις νέες αρμοδιότητες που δίνονται, χρειάζονται και επιπλέον κίνητρα, ιδίως οικονομικά.

Ειδική αναφορά έκανε ο βουλευτής και στις διατάξεις του νομοσχεδίου για τη διασφάλιση της διαδικασίας αυθεντικοποίησης για την πρόσβαση στην ψηφιακή υπηρεσία my Photo ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα κλοπής προσωπικών δεδομένων.

«Οφείλετε κύριοι Συνάδελφοι της Κυβέρνησης, να διασφαλίσετε τη διαδικασία αυθεντικοποίησης, είναι όμως επίσης αναγκαίο και εξίσου σημαντικό, να δώσετε την πρέπουσα σημασία στον κλάδο των φωτογράφων και να δημιουργήσετε μια ρύθμιση ώστε να προστατευτεί ο επαγγελματικός τους τίτλος και τα δικαιώματα σχετικά με τον όρο  «πιστοποιημένος»  διότι γίνεται φανερό πως υπάρχει ένα νομικό κενό το οποίο αφορά την πιστοποίηση των επαγγελματιών.

«Ως προοδευτική παράταξη θα στηρίξουμε επί της αρχής τη συγκεκριμένη οδηγία, θέλοντας όμως από μεριά σας να λάβετε σοβαρά υπόψιν όλες τις παραμέτρους που σας θέσαμε και εδώ αλλά και στις αρμόδιες επιτροπές τόσο εμείς όσο και οι φορείς που προσκλήθηκαν», κατέληξε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.           

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.