Ικανοποιηση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη συμμετοχη στην επιλογη υποψηφιων ευρωβουλευτων

Πάνω από 63.000 σε όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στη διαδικασία

Απόλυτα επιτυχημένη κρίνεται στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η εκλογική διαδικασία για την επιλογή των 35 υποψηφίων που θα μπουν στο ευρωψηφοδέλτιο του καθώς η διαδικασία επιλογής που έλαβε χώρα την Κυριακή κύλησε ομαλά και χωρίς προβλήματα.

Στις προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη των 35 υποψηφίων που θα συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ψήφισαν σύμφωνα με πληροφορίες πάνω από 63.000 ψηφοφόροι εκ των οποίων οι 57.000 είναι παλιά και νέα μέλη και περίπου 6.000 φίλοι.

Από τις 8:00 το πρωί όταν κι άνοιξαν οι κάλπες σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και η διαδικτυακή ψηφοφορία, υπήρξε μαζική συμμετοχή που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί με την καταμέτρηση των ψήφων και την ανακοίνωση των 35 υποψηφίων που τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επέλεξαν.

Από την Περιφέρεια της Αττικής εκλέγονται 12 υποψήφιοι, από τη λίστα των αποδήμων 2, από την Κεντρική Μακεδονία 4, τη Θεσσαλία 3, τη Δυτική Ελλάδα 3, την Κρήτη 2, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2, την Πελοπόννησο 1 υποψήφιος. Αντίστοιχα 1 υποψήφιος εκλέγεται στη Στερεά Ελλάδα, στο Νότιο Αιγαίο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Μακεδονία, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο.

Άλλα 5 πρόσωπα θα αποφασιστούν από τον Στέφανο Κασσελάκη, ενώ αυτοδίκαια συμμετέχουν στις εκλογές της 9ης Ιουνίου οι δύο νυν ευρωβουλευτές του κόμματος Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.