Ικανοποιηση, αλλα και ενστασεις για την αναπλαση του λιμενα Φαναριου απο τον Π. Καραβετη

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας σε ανακοίνωσή του ζητά την «συμπερίληψη» των κατοίκων του οικισμού στις συζητήσεις για τα όσα πρέπει να γίνουν

Την ικανοποίηση αλλά και τις ενστάσεις του επί των βημάτων που γίνονται για την υλοποίηση της ανάπλασης του λιμένα του Φαναρίου, εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φαναρίου Πέτρος Καραβέτης.
 
Ο κ. Καραβέτης χαιρετίζει τόσο την προγραμματική συμφωνία μεταξύ Δήμου Κομοτηνής και Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων, όσο και την εύρεση των χρηματοδοτικών εργαλείων για την υλοποίησή τους, μετά και την χθεσινή συνάντηση του Δημάρχου Κομοτηνής με τους κ.κ. Νίκο Τσαλικίδη και Ανδρέα Καραγιώργη, επισημαίνοντας ωστόσο πως η μελέτη είναι αρκετά παλιά.
 
Ο ίδιος υπογραμμίζει το γεγονός ότι η Κοινότητα Φαναρίου έμεινε «εκτός συζητήσεων» για να επισημάνει πως «μας ενδιαφέρει να ακουστούμε και να μην γίνουν λάθη».

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, καθώς βλέπουμε ότι επιτέλους είμαστε κοντά στην υλοποίηση της ανάπλασης του λιμένα μας. Η προγραμματική συμφωνία μεταξύ Λιμενικού Ταμείου Αβδήρων και Δήμου Κομοτηνής, σε συνδυασμό με την εύρεση χρηματοδότησης μέσω της ΠΑΜΘ και της ΠΕ Ροδόπης φαίνεται να είμαστε στην τελική ευθεία.

Ωστόσο η ένστασή μας είναι ότι η μελέτη είναι αρκετά παλιά (Δήμος Αιγείρους), οπότε παρωχημένες ιδέες και κι άλλες ανάγκες. Ακόμα δεν γίνεται ο Δήμος Κομοτηνής να αφήνει εκτός συζητήσεων την Κοινότητα Φαναρίου, που ζει, γνωρίζει και αντιμετωπίζει τα προβλήματα πρώτη.

Στις 25 Ιανουαρίου 2021, παραδώσαμε στο πρωτόκολλο του Δήμου μας, τις αποφάσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου μας, με τη σύμφωνη γνώμη του μεγαλύτερου αλιευτικού Συλλόγου στην Ροδόπη, τον Σύλλογο Παράκτειας Αλιείας «Η Παναγία» Δήμου Κομοτηνής.

Δεν νοείται «συζήτηση» για το Φανάρι, χωρίς τους ανθρώπους του για συνομιλητές. Δεν μας ενδιαφέρει η φωτογραφία. Μας ενδιαφέρει να ακουστούμε και να μην γίνουν λάθη, όπως η τοποθέτηση των πλωτών προβλητών αντί της επέκτασης του λιμένα προς την βόρεια πλευρά του.

Ότι ιδιοκτησιακό καθεστώς κι αν υπάρχει στην εν λόγω περιοχή, αν υπάρχει θέληση μπορεί να πραγματοποιηθεί και η παραχώρηση – αγορά.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Με τιμή,
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Φαναρίου
Πέτρος Καραβέτης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.