Η Βασιλικη Καρακαση Συμπαραστατης του Δημοτη και της Επιχειρησης στο Δημο Κομοτηνης

Ενεργοποιείται ξανά ο θεσμός μετά από σχεδόν 10 χρόνια

Η κ. Βασιλική Καρακάση θα είναι η Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Κομοτηνής για την τρέχουσα θητεία, με το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής να την επιλέγει στην ψηφοφορία που έλαβε χώρα την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου.

Να θυμίσουμε πως ο θεσμός ήταν ανενεργός στις δύο προηγούμενες δημοτικές θητείες, με τον κ. Δημήτρη Ερελιάδη να ήταν ο μοναδικός μέχρι τώρα που είχε θητεύσει την περίοδο 2011-2014.

«Ζώ, δημιουργώ και εργάζομαι στον τόπο μας, την πόλη της Κομοτηνής, και είναι η πόλη που επέλεξα να μεγαλώσω τα παιδιά μου, γιατί αγαπώ αυτό τον τόπο και την πόλη, την ιστορία της τον πολιτισμό της, το πνεύμα τους ανθρώπους της» ανέφερε η κ. Καρακάση, ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο τη στήριξη στο πρόσωπό της για ένα θεσμό που θεωρεί πως μπορεί να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για περεταίρω ενίσχυση και ανάδειξη του Δήμου Κομοτηνής.

Κρίνει δε πως ο θεσμός πρέπει να αναδειχθεί στο Δήμο της Κομοτηνής, και είναι σημαντικό να κατανοήσουμε την αξία που έχει η συμμετοχή και η διαφορετικότητα στο Δημόσιο βίο. «Πιστεύω στη συμμετοχή, αγαπώ το διάλογο ως τρόπο, ως μέσο, ως ικανότητα ως δυνατότητα, στις σχέσεις και τη δυναμική τους, πόσο μάλλον όταν αυτές μπορούν να αναπτυχθούν στο πλαίσιο ενός Δήμου» τόνισε.

Ο Συμπαραστάτης του Δημότη, τόνισε, μπορεί να αποτελέσει τον τρόπο να εκφραστεί ο Δημότης, και να ενεργοποιήσει τη συμμετοχή του. Άλλωστε ο Δήμος Κομοτηνής είναι, κατά την άποψή της, ένας Δήμος με διαφάνεια, ένας δήμος ανοικτός, διαλλακτικός, αποτελεσματικός, που ο πολίτης θα ενημερώνεται, και θα μπορεί να συμμετέχει ενεργά στις υποθέσεις που τον αφορούν.

Για αυτό ζήτησε την ευρεία στήριξη και αποδοχή, γατί το πρόσωπο και ο θεσμός μπορεί να λειτουργήσει ορθά μόνο να υπάρχει κοινή αποδοχή σε αυτό, έξω από τη λογική της άσκησης πολιτικής, την λογική της εργασίας του Δημοσίου Υπαλλήλου, με την ενεργοποίηση ξανά του θεσμού να αποτελεί δείγμα πολιτισμού για το Δήμο Κομοτηνής.

Τελικά η στήριξη ήταν ευρεία, με τον κ. Γιάννη Λεβέντη από τη Λαϊκή Συσπείρωση να απέχει από την ψηφοφορία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.