Η τοποθετηση του Ε. Στυλιανιδη για τον Προυπολογισμο του 2022

«Γέφυρα μετάβασης αυτός ο προϋπολογισμός σε μια καλύτερη πραγματικότητα για την Ελλάδα και για τους Έλληνες»

Εθνικά κρίσιμο χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό που ψηφίστηκε στη βουλή κατά την τοποθέτησή του ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης «διότι αποτελεί εργαλείο εξόδου από μια πολυδιάστατη δοκιμασία που κλήθηκε να αντιμετωπίσει αυτή η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή που πήρε τη λαϊκή εντολή» όπως εξήγησε.

Κατά τον βουλευτή, η δοκιμασία αυτή κατέστη πρωτόγνωρα περίπλοκη, διότι εκδηλώθηκε παράλληλα και συνδυαστικά σε 4 πεδία, στην οικονομία και την κοινωνική συνοχή, στην ενεργειακή αυτάρκεια και την κλιματική αλλαγή, στην υγεία και το κοινωνικό κράτος και τέλος στην εθνική ασφάλεια και την άμυνα.

Αναπτύσσοντας τη θέση του ο κ. Στυλιανίδης εξήγησε πως στο πεδίο της οικονομίας και της κοινωνίας η Κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί την αποκατάσταση των συνεπειών της μεγαλύτερης μεταπολεμικά κρίσης που βίωσε, όχι μόνο η Ελλάδα, αλλά κυρίως η Ελλάδα και φυσικά όλη η Ευρώπη. «Κληθήκαμε να αποκαταστήσουμε τις κοινωνικές αδικίες που δημιούργησε το Μνημονιακό Σοκ, να προστατεύσουμε την κοινωνική συνοχή, να θωρακίσουμε εκ νέου ιστορικά κοινωνικά δικαιώματα του ανθρώπου και να δημιουργήσουμε ίσες ευκαιρίες ανάκαμψης για όλους τους Έλληνες, αλλάζοντας παράλληλα τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας που είχε στιγματιστεί άδικα και απαράδεκτα, με ευθύνη εκτός των άλλων και κάποιων συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων, που αποκαλούσαν «την οικονομία της Ελλάδας ναυάγιο» και το λαό της Ελλάδας “διεφθαρμένο”» τόνισε ο κ. Στυλιανίδης.

Στο πεδίο της ενεργειακής ασφάλειας, ο βουλευτής εκτίμησε πως «βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια κλιμακούμενη ενεργειακή κρίση που δεν συνδέεται μόνο με διεθνείς γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς των μεγάλων δυνάμεων αλλά και με την ραγδαία κλιματική αλλαγή που πολλαπλασίασε τις φυσικές καταστροφές, δημιουργώντας οξυμένα αντανακλαστικά αντιμετώπισης στις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες». Όμως, σύμφωνα με τον βουλευτή, «αυτό δεν μας εμπόδισε να συνεχίσουμε να προστατεύουμε το λαϊκό εισόδημα από το υψηλό κόστος της ενέργειας, χωρίς να σταματούμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και τη στροφή στην εναλλακτική ενέργεια ή τη Διπλωματία των Αγωγών που πρωτοξεκίνησε η παράταξη μας, με ρίσκο και κόστος που πλήρωσε μεν ακριβά η κυβέρνηση Κ. Καραμανλή, ωφέλησε όμως την Ελλάδα τοποθετώντας την οριστικά στο διεθνή ενεργειακό Χάρτη ως Ενεργειακό Κόμβο και Εγγυητή της Ενεργειακής Ασφάλειας της ΕΕ».

«Η κυβέρνηση μετέτρεψε την κρίση σε ευκαιρία, για να θωρακίσει το σύστημα δημόσιας υγείας»

Στο μείζον πεδίο της υγειονομικής κρίσης ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα, τολμηρά και υπεύθυνα, προτάσσοντας την Αξία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας, σε αντίθεση με άλλες Ευρωπαϊκές Κυβερνήσεις. Μετέτρεψε την κρίση σε ευκαιρία, για να θωρακίσει το σύστημα δημόσιας υγείας, καλύπτοντας αδυναμίες και διορθώνοντας λάθη και παραλείψεις κυβερνήσεων του παρελθόντος. Δεν ενέδωσε στο λαϊκισμό και δεν κατρακύλησε σε άγονες ψηφοθηρικές αντιπαραθέσεις που προτίμησαν κάποιοι από την αντιπολίτευση, επενδύοντας απαράδεκτα στον ανθρώπινο πόνο που γέννησε η απώλεια πολλών ανθρωπίνων ψυχών».

«Παράλληλα» έσπευσε να συμπληρώσει ο ίδιος «ο μέχρι τώρα χειρισμός της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, κράτησε δεξιοτεχνικά την ισορροπία, θωρακίζοντας με απόλυτο τρόπο το συνταγματικό πλαίσιο προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου από τη θραύση. Η μάχη αυτή συνεχίζεται ακόμη πιο έντονα, αναδεικνύοντας την Ελλάδα σε διεθνή πρωταγωνιστή ανθρωπιάς και αποτελεσματικότητας».

Τέλος στο πεδίο της Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας ο κ. Στυλιανίδης επεσήμανε πως «η Ελλάδα απέδειξε ότι ξέρει, θέλει και μπορεί να προστατεύσει τα σύνορα της ΕΕ από την απειλή ενός υβριδικού πολέμου που επιδιώκει την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, χωρίς να κάνει όμως την παραμικρή έκπτωση στην προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου».

«Η Νέα Δημοκρατία δεν διαχωρίζει τους Έλληνες σε οπαδούς και αντιπάλους»

«Ο προϋπολογισμός που συζητούμε επιμένει στους άξονες που περιέγραψα, χωρίς να υποχωρεί παράλληλα στην επιδίωξη των έξυπνων μεταρρυθμίσεων και της ποιοτικής ανάπτυξης μια πραγματικής και όχι μιας εικονικής οικονομίας» τόνισε ο βουλευτής λίγο πριν κλείσει την ομιλία του για να υπογραμμίσει πως «ο αγώνας μας είναι δύσκολος και συνεχής. Ωστόσο είμαι βέβαιος ότι η στρατηγική που ακολουθεί η Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη θα δικαιωθεί, διότι η Νέα Δημοκρατία δεν διαχωρίζει τους Έλληνες σε οπαδούς και αντιπάλους, όπως κάνουν άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, σε προοδευτικούς και συντηρητικούς, σε δεξιούς και αριστερούς. Απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες, γιατί όλους τους νοιαζόμαστε, επειδή είναι στο DNA μας μια γνήσια Λαϊκή Παράταξη, όπως ακριβώς τη θεμελίωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κι αυτό δεν μπορεί πλέον κανένας, ούτε να το αμφισβητήσει, ούτε να το αλλάξει».

«Για τους λόγους αυτούς στηρίζουμε τον προϋπολογισμό αυτόν, ως γέφυρα μετάβασης σε μια καλύτερη πραγματικότητα για την Ελλάδα και για τους Έλληνες» τόνισε κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.