«Η τοπικη κοινωνια ως κοινωνια πιεσης »

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ προς κάθε κατεύθυνση κατά την συζήτηση του θέματος στη προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

 
Συνέχεια στο ζήτημα της άρσης της απαγόρευσης της διέλευσης των λεωφορείων από το μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας του Ν. Ροδόπης δόθηκε κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΑΜ-Θ το οποίο σύσσωμο μετά από εκτενή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε υπογράμμισε την ανάγκη άμεσου ανοίγματος της στρατηγικής αυτής προς της Περιφέρειά μας διόδου.
 
«Το δεδομένο είναι ότι υπάρχει απαγόρευση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ τονίζοντας πως « αυτή είτε προέρχεται από έλλειψη συμφωνίας με τη Βουλγαρία, είτε από απαγόρευση που είναι ρητή από κάποια πηγή, πρέπει να φύγει γιατί λεωφορεία δεν περνάνε».
 
Ο κ. Παυλίδης στάθηκε στα οφέλη που θα έχει η άρση της απαγόρευσης λεωφορείων από το μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ κάνοντας λόγο για πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, «ίσως και πάνω από 100 εκατ. ευρώ» όπως επεσήμανε.
 
«Κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό. Το πλέον ακατανόητο όμως είναι ότι κάποιος μπορεί να μπει από το Ορμένιο, μπορεί να μπει από τον Προμαχώνα, αλλά αν μπει από τον Προμαχώνα δεν θα έρθει εδώ. Μπορεί να μπει από το Κότσε Ντέλτσεφ αλλά από εκεί συνήθως έρχονται αυτοί που είναι στην ίδια πορεία με τον Προμαχώνα και έτσι ακυρώνεται η κεντρική, απολύτως κατάλληλη οδικά είσοδος για λόγους άγνωστους, ακατανόητους, που δεν αντέχουν σε καμιά λογική» σημείωσε ο ίδιος.
 
Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ ενημέρωσε το σώμα για τις τελευταίες κινήσεις της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στην προσπάθεια άσκησης πίεσης προς κάθε κατεύθυνση για την επίτευξη της άρσης, λέγοντας χαρακτηριστικά  πως «απευθυνθήκαμε σε όλους, τους ενημερώσαμε όλους, κανείς δεν δικαιούται να πει δεν ξέρω και από αύριο η κοινωνία θα έχει τέτοιες απαιτήσεις απέναντι σε όλους εκείνους που δεν άρουν την απαγόρευση που νομίζω ότι θα λειτουργεί πλέον ως μια κοινωνία πίεσης.
 
Κλείνοντας το θέμα αυτό ο Περιφερειάρχης έκανε γνωστό πως μαζί με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ κ. Κώστα Αντωνιάδη, θα αποστείλουν εκ νέου επιστολή προς τους αρμόδιους φορείς και υπουργία απαιτώντας να δοθεί άμεση λύση και να δοθεί η άδεια διέλευσης λεωφορείων από τον Μεθοριακό Σταθμό της Νυμφαίας το συντομότερο δυνατόν.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.