Η Θρακη αφετηρια της προεκλογικης περιοδειας του Φιλιππου Σαχινιδη

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ βρέθηκε στην περιοχή μας, συνομίλησε με πολίτες και ζήτησε «ισχυρή εντολή» προς το ΠΑΣΟΚ στην προσεχή μάχη ώστε η χώρα να αποκτήσει αντιπολίτευση

Από την Θράκη, και επομένως και την Ροδόπη, επέλεξε να ξεκινήσει την περιοδεία του σε όλη την Ελλάδα, ενόψει της «μάχης» των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου ο και επισήμως πλέον υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος βρέθηκε στην Κομοτηνή το περασμένο Σάββατο, 6 Απριλίου.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην περιοχή μας, μία ημέρα πριν τις επίσημες ανακοινώσεις δια στόματος του Προέδρου του κόμματος κ.Νίκου Ανδρουλάκη, συνομίλησε με πολίτες αλλά και στελέχη της κεντροαριστεράς και αποτέλεσε τον βασικό εισηγητή στην εκδήλωση με τίτλο «Πολιτικές εξελίξεις – Ευρωεκλογές» που έλαβε χώρα το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης.

Παρουσία τόσο του βουλευτή Ροδόπης κ.Ιλχάν Αχμέτ, του πρώην υπουργού κ.Γιώργου Πεταλωτή, πολλών στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης του κόμματος, όπως ο γραμματέας κ.Γιάννης Αμαραντίδης που συντόνισε και την εκδήλωση, καθώς και οι κ.κ.Δάμωνας Δαμιανός, Κρίνα Μενεσελίδου, Νίκος Σωτηρακόπουλος, Νότης Χαραλαμπίδης, Ντενίζ Μεμέτ κ.α., ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ κ.Άλκης Δερβιτσιώτης, ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜ-Θ κ.Κώστας Χουβαρδάς, ο πρώην Υπουργός κ.Σωκράτης Ξυνίδης, η συμβολαίογράφος κ.Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, ο πρώην δήμαρχος Αβδήρων κ.Βασίλης Τσολακίδης, μέλη της ΠΑΣΠ Κομοτηνής κ.α.

Θεσμικό έλλειμμα η απουσία αντιπολίτευσης

Κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ.Σαχινίδης αναφέρθηκε στο θεσμικό έλλειμμα που χαρακτηρίζει την πολιτική ζωή της χώρας μας, τονίζοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση αδυνατεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της. Γι’ αυτό, συνέχισε, «εμείς επιμένουμε ότι στις προσεχείς ευρωεκλογές οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να δώσουν ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ώστε η χώρα πραγματικά να αποκτήσει αντιπολίτευση και ταυτόχρονα να εκπροσωπηθεί με όσο το δυνατόν περισσότερους ευρωβουλευτές στο κόμμα των Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Άλλωστε υπάρχει όπως εξήγησε η ανάγκη και η ίδια η Ευρώπη να αλλάξει πορεία, θέτοντας ως προτεραιότητα τον άνθρωπο και πολιτικές με κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία.

Ερωτηθείς ως προς το εσωτερικό πολιτικό γίγνεσθαι ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής έσπευσε να υπογραμμίσει πως «το 41% δεν μπορεί να νομιμοποιήσει όλες τις θεσμικές εκτροπές που έχουμε παρακολουθήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα», μερίδα των οποίων απαρίθμησε ξεκινώντας από το ζήτημα των υποκλοπών, την διαρροή δεδομένων των Ελλήνων του εξωτερικού και φυσικά τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετώπισε τη διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Τρία κομβικά όπως τα χαρακτήρισε και ο ίδιος ζητήματα που έχουν επηρεάσει κομβικά τους Έλληνες πολίτες. «Γι’ αυτό και θεωρώ πως το 41% δεν αποτελεί ούτε πανάκια, ούτε αφετηρία» πρόσθεσε τονίζοντας πως «οι Έλληνες προβληματισμένοι, θα προσέλθουν στις ευρωεκλογές και θα στείλουν ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση της ΝΔ».

Να «επιστρέψουμε» στους πολίτες

Ο κ.Σαχινίδης υπεραμύνθηκε της «επιστροφής» της πολιτικής που εκκινά από τους πολίτες, καλώντας και τα στελέχη του κόμματος να αφουγκραστούν τις αγωνίες και τα προβλήματα των πολιτών, ειδικά σε μια περιοχή όπως η ΠΑΜ-Θ που σύμφωνα και με τα επίσημα στοιχεία του ΙΟΒΕ αποτελεί μια από τις φτωχότερες της Ευρώπης.

Ακολούθησε «ζωηρός» διάλογος με τον πρώην υπουργό κ.Γιώργο Πεταλωτή ο οποίος μιλώντας για τον κ.Σαχινίδη έκανε λόγο για μία από τις καλύτερες εκπροσωπήσεις της παράταξης, καλώντας την ηγεσία του κόμματος να δει τα άξια περιφερειακά της στελέχη. Να δοθεί προσοχή αλλά και ψήφος σε υποψηφίους που προέρχονται κατά κόρον από την ελληνική περιφέρεια, αντί των «αστέρων» των καναλιών, κάλεσε τους παρευρισκόμενους και ο κ.Δάμωνας Δαμιανός, για να ακολουθήσει διάλογος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.