«Η Συμπραξη Προοπτικης διαστρεβλωνει την πραγματικοτητα»

Προκειμένου να εξυπηρετήσει τους ταπεινούς αντιπολιτευτικούς της στόχους, σύμφωνα με την «Κοινωνία Πολιτών»

Συνέχεια στην κόντρα για την στελέχωση της Κ. Καραθεοδωρή

Συνέχεια στην αντιπαράθεση που ξεκίνησε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα τη στελέχωση της Κ. Καραθεοδωρή, για την οποία ήδη εξέδωσε ανακοίνωση η παράταξη «Σύμπραξη Προοπτικής» δίνει η διοίκηση του Δήμου, με ανακοίνωση της παράταξης «Κοινωνία Πολιτών».

Σε αυτή επαναλαμβάνονται οι λόγοι τους οποίους επικαλέστηκαν ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης και ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Αθανάσιος Λάπατας εντός του Συμβουλίου, κατηγορώντας παράλληλα την παράταξη του κ. Γραβάνη ότι «Κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια»

Μάλιστα εξαπολύει επίθεση με αφορμή την αποστροφή της ανακοίνωσης της Σύμπραξης Προοπτικής για τα «ταξίδια στο χρόνο» του Δημάρχου, σημειώνοντας πως δεν είναι γραφικός αναχρονισμός, αλλά «μια διαρκής υπενθύμιση ότι η Διοίκηση έχει συνέχεια κι ότι τα λάθη του πολιτικού σας παρελθόντος τα πλήρωσε ο Δήμος μας  με «αιματηρό» οικονομικά τρόπο!

Ο Δήμος Κομοτηνής είναι από τους πρώτους που έχει καταφέρει να ενεργοποιήσει το καθ’ όλα σημαντικό νέο θεσμικό εργαλείο του Αναπτυξιακού Οργανισμού. Έτσι, ενώ άλλοι Δήμοι τρέχουν να προλάβουν τις ασφυκτικές προθεσμίες που θέτει η νομοθεσία, ο Δήμος Κομοτηνής προχώρησε ήδη, έγκαιρα, συντονισμένα και επιτυχημένα, στη σύσταση και λειτουργία του Αναπτυξιακού του Οργανισμού. Στον οποίο – να σημειωθεί – ότι συμμετέχουν ως εταίροι και οι άλλοι 3 Δήμοι του Νομού Ροδόπης.

Κι αντί η παράταξη του κ. Γραβάνη να συγχαρεί πολιτικά τη Δημοτική Αρχή για αυτό, μας εγκαλεί με τοποθετήσεις της και με δημόσιες ανακοινώσεις της ότι ακολουθούμε αναχρονιστικές, πελατειακές πρακτικές «τακτοποίησης ημετέρων»!

Κρίνοντας ως συνήθως, εξ ιδίων τ΄ αλλότρια!

Πρώτ’ απ’ όλα, η Δημοτική Αρχή της Κομοτηνής, ενώ θα μπορούσε να προχωρήσει σε δεκάδες, αθρόες προσλήψεις, όπως γινόταν την περίοδο που ο κ. Γραβάνης ήταν μέλος της Διοίκησης του Δήμου, επέλεξε να προσλάβει μόνο δύο άτομα, αυτά που κρίνονταν ως απολύτως απαραίτητα για τη λειτουργία του Οργανισμού, και να καλύψει τις υπόλοιπες ανάγκες – όταν αυτές θα προκύπτουν – με εξωτερικούς συνεργάτες οι οποίοι θα συνεπάγονται πολύ χαμηλότερο κόστος! Δύο άτομα, με προαπαιτούμενα υψηλά προσόντα και με ειδικότητες που θεωρούνται ως κομβικής και πρωταρχικής σημασίας, για να μπορέσει ο Οργανισμός ν’ ανταπεξέλθει με επάρκεια στις αυξημένες ανάγκες της πρώτης, κρίσιμης για την ύπαρξή του, περιόδου λειτουργίας του. Αγνοεί, για παράδειγμα, προφανώς εσκεμμένα, η παράταξη του κ. Γραβάνη, ότι η πρώτη ειδικότητα που απαιτείται όταν συντάσσεται μια μελέτη, είναι αυτή του τοπογράφου!

Οι διαδικασίες προκήρυξης, όπως εξηγήσαμε στον κ. Γραβάνη πολλές φορές τις τελευταίες μέρες, υπήρξαν καθ’ όλα διαφανείς! Διαύγεια, δημοσίευση, και πενθήμερη προθεσμία. Ποιος άνθρωπος που θα είχε τα απαιτούμενα προσόντα και θα έψαχνε για εργασία, δεν θα προλάβαινε να καταθέσει τα χαρτιά του; 

Κι επιπλέον, ας ξαναθυμίσουμε στην παράταξη του κ. Γραβάνη, ότι ο Οργανισμός είναι πολυμετοχικός κι ότι αν κάποια από τις ακολουθούμενες διαδικασίες ήταν επιλήψιμη νομικά, οι υπόλοιποι εκπρόσωποι των Δήμων του Νομού σε καμία περίπτωση δε θα συναινούσαν!

«Το ταξίδι στον χρόνο», αγαπητά μέλη της παράταξης του κ. Γραβάνη, δεν είναι γραφικός αναχρονισμός, ούτε προσπάθεια ν’ ανακόψουμε την αντιπολιτευτική σας κριτική, όπως μας κατηγορείτε στην ανακοίνωσή σας. Είναι μια διαρκής υπενθύμιση ότι η Διοίκηση έχει συνέχεια κι ότι τα λάθη του πολιτικού σας παρελθόντος τα πλήρωσε ο Δήμος μας  με «αιματηρό» οικονομικά τρόπο! Η μόνη περίπτωση να πάψουμε να σας υπενθυμίζουμε αυτό το παρελθόν, είναι να το αποκηρύξετε δημόσια και να ζητήσετε συγνώμη από όλους όσους σας διαδέχτηκαν στη Διοίκηση και πάλεψαν επί χρόνια να τακτοποιήσουν τα δυσθεώρητα χρέη που αφήσατε πίσω σας!

Τέλος, ως προς την αναφορά προς την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να υπογραμμίσουμε δημόσια πόσο μικρόψυχοι πολιτικά αποδεικνύεστε για πολλοστή φορά! Η δημόσια μετάδοση των συνεδριάσεων δεν είναι θεσμική υποχρέωση της Δημοτικής αρχής! Καμία νομοθετική πράξη, καμία Υπουργική εγκύκλιος, δε μας υποχρεώνει να μεταδίδουμε δημόσια τις συνεδριάσεις! Μπορεί να ήταν αίτημα των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης, αλλά η απόφαση είναι της Δημοτικής αρχής, υπαγορευμένη από την πολιτική της βούληση και δεν είναι αποτέλεσμα καμίας πίεσης ή υποχρέωσης!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.