Η Ρωσια απελασε τους διπλωματες της βουλγαρικης πρεσβειας στη Μοσχα

Κήρυξε «Ανεπιθύμητους» τους υπαλλήλους

Η Ρωσία κήρυξε ανεπιθύμητους “persona non grata” τους υπαλλήλους της βουλγαρικής πρεσβείας στη Μόσχα, αναφέρει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Στις 18 Απριλίου, ο Έκτακτης και Πληρεξούσιος Πρέσβης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας στη Ρωσική Ομοσπονδία, Ατανάς Κριστίν, προσκλήθηκε στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου του δόθηκε σημείωμα από το υπουργείο που κήρυξε «persona non grata» (απαράδεκτους) υπαλλήλους της Βουλγαρικής Πρεσβείας στη Μόσχα», αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η έκθεση δε διευκρίνισε τον αριθμό των εργαζομένων που δηλώθηκαν ανεπιθύμητοι και πρέπει να αποχωρήσουν από τη Ρωσία άμεσα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι το μέτρο αυτό είναι απάντηση στην απόφαση που έλαβε τον Μάρτιο η βουλγαρική πλευρά να κηρύξει δέκα διπλωμάτες της ρωσικής πρεσβείας στη Σόφια persona non grata.

Κι όλα αυτά μόλις λίγες ώρες μετά την απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης να κλείσει όλα τα λιμάνια της στη Μαύρη Θάλασσα για τα ρωσικά πλοία ή πλοία ρωσικών συμφερόντων που άλλαξαν σημαία μετά τις 24 Φεβρουαρίου 2022 οπότε ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η απόφαση της Ρωσίας δικαιώνει τους διπλωματικούς παρατηρητές που την προηγούμενη εβδομάδα εκτίμησαν πως μετά την απομάκρυνση διπλωματών από την πρεσβεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα ακολουθήσουν ανάλλογες αποφάσεις και σε πρεσβείες χωρών της Ε.Ε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.