Η Ροδοπη αποχαιρετα τον Τασο Βαβατσικλη

Οι συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον πρώην Δήμαρχο Κομοτηνής που έφυγε από τη ζωή

Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του πρώην δημάρχου Κομοτηνής Τάσου Βαβατσικλή στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο.

Ήδη Άνθρωποι που αντάμωσαν μαζί του στα αυτοδιοικητικά έδρανα και στον στίβο της ζωής, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους.

Ντίνος Χαριτόπουλος
«Αγωνιστής της Δημοκρατίας ο Τάσος Βαβατσικλής» 

Η πρώτη εξ αυτών του Δημάρχου Μαρωνείας –  Σαπών, Ντίνου Χαριτόπουλου ο οποίος «χαιρέτησε» τον Τάσο Βαβατσικλή υπογραμμίζοντας την σπουδαία και μακρά πολιτική παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του. « Με αίσθημα βαθύτατης θλίψης πληροφορήθηκα το θάνατο του αγαπητού Τάσου Βαβατσικλή, πρώην Δημάρχου Κομοτηνής. Μιας σπουδαίας προσωπικότητας που υπηρέτησε με συνέπεια την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία. Ενός αγωνιστή της Δημοκρατίας. Στους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της γης της Κομοτηνής που θα τον σκεπάσει» έγραψε σχετικά.

ΟΕΒΕΣ Ροδόπης
«Θα τον θυμόμαστε ως ένα συμπαραστάτη μας, συναγωνιστή στο πλευρό της αγοράς» 

Συλληπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η Ομοσπονδία ΕΒΕ Ροδόπης μεταφέροντας τα αισθήματα του Επαγγελματικού και Εμπορικού κόσμου της περιοχής.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή τους «Ο Πρόεδρος, το Δ.Σ. και σύσσωμος ο επαγγελματικός, βιοτεχνικός και εμπορικός κόσμος του νομού εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του πρώην Δημάρχου Κομοτηνή Αναστάσιου Βαβατσικλή. Θα τον θυμόμαστε ως ένα συμπαραστάτη μας, συναγωνιστή στο πλευρό της αγοράς. Ήταν ένας «πολιτικός», Δήμαρχος που ξεπερνούσε αγκυλώσεις προκειμένου να γίνει αρωγός. Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του. Να είναι ελαφρύ το χώμα της Κομοτηνής που θα τον σκεπάσει».

Αντώνη Γραβάνης
«Ο Τάσος Βαβατσικλής ακούραστος μαχητής και αγωνιστής της τοπικής αυτοδιοίκησης» 

Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης και συνάδελφος του κ. Βαβατσικλή στο Δημοτικό Συμβούλιο της Κομοτηνής Αντώνη Γραβάνης.

Όπως έγραψε χαρακτηριστικά  «ο Τάσος Βαβατσικλής ήταν ένας ακούραστος μαχητής και αγωνιστής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Δήμο Κομοτηνής.  Τον Τάσο Βαβατσικλή τον γνώρισα προσωπικά όταν εκλέχτηκα για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος, και δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγάπη του και το πάθος του για το θεσμό. Καλό Παράδεισο».

Πέτρος Ζωγράφου
«Η αγάπη και η προσφορά σου γι’ αυτόν τον τόπο δεν είχε όριο» 

«Οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι, να πορευτούμε μαζί… Ήσουν ανεξάντλητη πηγή γνώσεων. Κάθε μας συζήτηση ήταν και ένα σεμινάριο για την τοπική αυτοδιοίκηση. Η αγάπη σου και η προσφορά σου γι' αυτόν τον τόπο δεν είχε όριο. Δήμαρχε Τάσο Βαβατσικλή το κενό που προκαλεί ο χαμός σου είναι τεράστιο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει» έγραψε ο εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Τάσου Βαβατσικλή «ξε-Κίνημα για την Πόλη».

«Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία»
«Ηγετική μορφή της δημοκρατικής παράταξης, με βαθειά μόρφωση και ουσία στο έργο του»

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Περιφερειακή παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία». «Εκφράζουμε τη βαθειά μας θλίψη για τον αδόκητο θάνατο του πρώην Δημάρχου Κομοτηνής Τάσου Βαβατσικλή. Ο Τάσος Βαβατσικλής υπηρέτησε για πολλές δεκαετίες την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση και προσέφερε έργο ουσίας στο Δήμο Κομοτηνής, όχι μόνο την τετραετία που διετέλεσε Δήμαρχος (2003-2006) αλλά και από άλλες θέσεις στην συμπολίτευση ή την αντιπολίτευση. Ήταν ηγετική μορφή της δημοκρατικής παράταξης, με βαθειά μόρφωση και ουσία στο έργο του. Ελπίζουμε ότι η Δημοτική αρχή της Κομοτηνής θα τον τιμήσει όπως του αξίζει. Τα συλλυπητήρια της παράταξής μας στη σύζυγό του, τον γιο του, τα εγγόνια του και όλους τους οικείους του» αναφέρει η ανακοίνωση.

Γιώργος Μανανάς

«Η Κομοτηνή οφείλει να τιμήσει τον Τάσο Βαβατσικλή όπως του αρμόζει»

Το τελευταίο αντίο στον αυτοδιοικητικό του συνοδοιπόρο εξέφρασε ο κ. Γιώργος Μανανάς επισημαίνοντας τα εξής: «KAΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΔΗΜΑΡΧΕ! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΤΑΣΟ! Για το μεγάλο και τελευταίο του ταξίδι αναχώρησε σήμερα ο πρώην Δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Τάσος Βαβατσικλής.Ο Τάσος Βαβατσικλής ανάρρωνε τους τελευταίους μήνες συνέπεια ενός πολύ σοβαρού εγκεφαλικού επεισοδείου που υπέστη το καλοκαίρι.Ήταν 70 χρονών. Ο Τάσος Βαβατσικλής υπήρξε από τους μακροβιότερους δημοτικούς συμβούλους της μεταπολίτευσης και με την παρουσία σφράγισε τα αυτοδιοικητικά δρώμενα της πόλης. Υπήρξε σε δύσκολη εποχή για την προοδευτική παράταξη υποψήφιος Δήμαρχος το 1978 και έκτοτε ανελλιπώς εκλέγονταν σύμβουλος και επί 4 τετραετίες Αντιδήμαρχος Οικονομικών του αείμνηστου Δημάρχου Γιώργου Παπαδριέλλη .Το 2002 εξελέγη Δήμαρχος Κομοτηνής(συν 5μήνες μετά τον θάνατο του Γ.Παπαδριέλλη-εκλογή απ τους δημ.συμβούλους της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ) επί μία τετραετία καθώς και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ. Αποστασιοποιήθηκε για 8 χρόνια από τα δημοτικά πράγματα και επανάκαμψε πριν από 2 χρόνια εκλεγόμενος στο συμβούλιο εκ νέου ως επικεφαλής της παράταξης. Στο τέλος της δεκαετίας του 70 μαζί με τον Παναγιώτη Μανταζή άνοιξαν το αγαπημένο βιβλιοπωλείο όλων στο οποίο συνεργάστηκε επί χρόνια και η αγαπημένη μου μητέρα Κατερίνα με την οποία είχαν ιδιαίτερη φιλική σχέση! Από τα βασικά στελέχη της εφημ.”ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ”και απ τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ΡΟΔΟΠΗΣ το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια και θέρμη,όπως και τις ιδέες κ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ!! Ο Τάσος Βαβατσικλής ήταν απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ ως δημοσιογράφος εργάστηκε και συνταξιοδοτήθηκε τελικά από το Υπουργείο Τύπου και Μέσων ΜΜΕ. Αντιμετώπισε με στωικότητα μαζί με τη σύζυγο του Μαρία τον αδόκητο χαμό του ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥΣ ΝΙΚΟΥ! Στη σύζυγό του Μαρία και τον γιο του Χάρη, στον αδερφό του Γιάννη, στη νύφη του και στα εγγόνια του θερμά συλλυπητήρια από όλη την ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΝΑΝΑ! ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΜΗΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ! Η Κομοτηνή οφείλει να τιμήσει τον Τάσο Βαβατσικλή όπως του αρμόζει,ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ! Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!»

Παύλος Δαμιανίδης

«Ο θαυμασμός μου, η εκτίμηση μου και η ευγνωμοσύνη μου θα παραμείνουν αναλλοίωτα»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο νυν Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Ροδόπης κ. Παύλος Δαμιανίδης ο οποίος σε προσωπικό τόνο υπογραμμίζει, «έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος που του οφείλω πολλά.

Του οφείλουν πολλά και η πόλη και η αυτοδιοίκηση, αλλά και η Δημοκρατική Παράταξη.

Έφυγε ο πρώην Δήμαρχος Κομοτηνής Τάσος Βαβατσικλής.

Ένας άνθρωπος που με στήριξε, μου έδωσε ευκαιρίες και με εμπιστεύτηκε, όσο ελάχιστοι στη ζωή μου.

Η συνεργασία μας, ένα μεγάλο σχολείο και ένα μεγάλο παράδειγμα για μένα, σημάδεψε και καθόρισε την όποια πολιτική μου πορεία.

Ο θαυμασμός μου, η εκτίμηση μου και η ευγνωμοσύνη μου θα παραμείνουν αναλλοίωτα, όπως αναλλοίωτη θα παραμείνει για εμένα και η μνήμη του.

Καλό ταξίδι κ. Δήμαρχε…

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

 

Χρήστος Μέτιος
«Υπήρξαν φορές που αντιπαρατεθήκαμε έντονα, είχαμε όμως πάντοτε αισθήματα αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού»

Αλλά και αντίπαλοι του μόνο όμως στον πολιτικό στοίβο, όπως ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στον σπουδαίο αυτοδιοικητικό άνδρα. «Με αισθήματα θλίψης πληροφορήθηκα το θάνατο του πρώην Δημάρχου Κομοτηνής Τάσου Βαβατσικλή, ενός ανθρώπου με μακρά πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση και σημαντική προσφορά στον τόπο και τους πολίτες.

Υπήρξαν φορές που αντιπαρατεθήκαμε έντονα στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, είχαμε όμως πάντοτε αισθήματα αμοιβαίας εκτίμησης και σεβασμού.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του» επισημαίνει ο κ. Μέτιος.


Βούλα Ελευθεριάδου

«Ήταν ένας γνήσιος Αυτοδιοικητικός με αγάπη για τον τόπο και έργο»

Και η ιατρός Βούλα Ελευθεριάδου, που συμπαρατάχθηκε μαζί του στη «Νέα Πορεία» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια αναφέροντας: «θερμά Συλλυπητήρια στην οικογένεια του Τάσου Βαβατσικλή.

Ήταν ένας γνήσιος Αυτοδιοικητικός με αγάπη για τον τόπο και έργο για το Δήμο Κομοτηνής».


Φελίνα Καζάκου

«Δε θα ξεχάσω ποτέ τον σεβασμό του»

Την ευγνωμοσύνη της στο πρόσωπο του εκλιπόντος εκφράζει και η νυν περιφερειακή σύμβουλος Ροδόπης κ. Φελίνα Καζάκου, επισημαίνοντας τα εξής: «Το ήθος των ανθρώπων τους συνοδεύει για πάντα..

Δε θα ξεχάσω ποτέ τον σεβασμό του Τάσου Βαβατσικλή στο πρόσωπο μου, όταν το 2008 μετά από 22 χρόνια, μόλις 35 ετών τότε, ανέλαβα τα καθήκοντα της 2ης γυναίκας Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αν και από διαφορετικές παρατάξεις, ο χειμαρρώδης και έμπειρος τότε Αυτοδιοικητικός, προκαλούσε πάντα σεβασμό. Οι ιδέες του, η εμπειρία του, άφησαν το αποτύπωμα του στην νεότερη γενιά των Αυτοδιοικητικών.

Σας ευχαριστώ Δήμαρχε, καλό παράδεισο.. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

 

Αθανάσιος Κλωνίδης
«Ένα σημαντικό πολιτικό- αυτοδιοικητικό κεφάλαιο της πόλης, έκλεισε πρόωρα σε καιρούς που η αυτοδιοίκηση έχει εδώ και καιρό πτωχεύσει»

Το δικό του αντίο στον Τάσο Βαβατσικλή έστειλε και ο υποψήφιος και στέλεχος της παράταξης «ξε-Κίνημα για την Πόλη» Αθανάσιος Κλωνίδης.

«Έφυγε λοιπόν πρόωρα από τη ζωή ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους της πολιτικής ζωής του τόπου μας. Ο πρώην Δήμαρχος Τάσος Βαβατσικλής. Ο φίλος Τάσος με τον οποίο ανέπτυξα ιδιαίτερη προσωπική σχέση και ο οποίος μου έκανε την τιμή να με επιλέξει ως υποψήφιο της παράταξή του στις δημοτικές εκλογές του 2019.

Ένας πραγματικός «άνθρωπος» της κοινωνίας μας με όλη την σημασία της λέξης. Σύναμμα, ένα σημαντικό πολιτικό-αυτοδιοικητικό κεφάλαιο που είχε να δώσει τόσα πολλά στον τόπο, έκλεισε δυστυχώς πρόωρα σε καιρούς όπου η αυτοδιοίκηση έχει εδώ και καιρό πτωχεύσει.

Μας αφήνεις φτωχότερους Τάσο Βαβατσικλή σε μία ήδη «φτωχή» εποχή.
Καλό Παράδεισο αδελφέ Τάσο» έγραψε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.