Η ψηφιακη προβολη της Ξανθης συνεχιζει να διχαζει

Δεν πείστηκε η αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τις διαβεβαιώσεις Τσώνη

Έντονη αντιπαράθεση προκάλεσε η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις αλλαγές στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας ΑΜΘ, ιδιαίτερα όσο αφορά την ψηφιακή προβολή περιοχών σε χώρες της Βαλκανικής, και την, κατά τα φαινόμενα, εξαίρεση της Ξάνθης από αυτή.

Τις ανησυχίες τους για το γεγονός ότι από την προβολή φαινόταν να εξαιρείται η Ξάνθη, είχαν εκδηλώσει τόσο τοπικοί φορείς της Ξάνθης, όσο και Περιφερειακές παρατάξεις, με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Αθανάσιο Τσώνη να προχωρά σε «πυροσβεστικές» ενέργειες στην Ξάνθη, δίνοντας διαβεβαιώσεις ότι η περιοχή συμπεριλαμβάνεται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Αυτές οι διαβεβαιώσεις όμως δεν φάνηκε να είναι αρκετές για τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης, κυρίως των παρατάξεων της «Περιφερειακής Σύνθεσης» και της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας» που εξαπέλυσαν πυρ ομαδόν για το θέμα, θεωρώντας πως αποτελεί ένδειξη προχειρότητας ο τρόπος με τον οποίο εισήχθηκε το θέμα, αλλά και οι αλλαγές, με τις οποίες εξαιρέθηκε η Τουρκία από την προβολή, παρόλο που αποτελεί μια σημαντική πηγή οδικού τουρισμού για την περιοχή μας.

Μάλιστα υπήρξαν και νύξεις, από συμβούλους της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας, πως οι αλλαγές προτάθηκαν από ιδιωτική εταιρεία, η οποία θα αναλάβει και την εκτέλεση της δράσης.

Επιφυλακτικοί οι σύμβουλοι

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης σημείωσε πως οι προτάσεις που ήρθαν προς ψήφιση στο Συμβούλιο της Τρίτης, αποτελεί μόνο το πρώτο μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού για την προβολή και ανάδειξη όλου του παραλιακού μετώπου.

Σημείωσε δε πως στο τεχνικό δελτίο για την δράση, αναφέρεται η Ξάνθη, κάτι που όμως δεν ισχύει, σύμφωνα με τους συμβούλους, σε αυτά που τους είχαν αποσταλεί με τα θέματα του συμβουλίου, με τον κ. Τσώνη να το αποδίδει σε πιθανό λάθος.

Η τοποθέτηση δεν έπεισε τους συμβούλους που στις τοποθετήσεις τους επιτέθηκαν ανοιχτά στον Αντιπεριφερειάρχη, αλλά και στη γενικότερη πολιτική στο θέμα της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας, μιλώντας για αποσπασματική προσέγγιση αλλά και σημαντική καθυστέρηση, τη στιγμή που μέχρι να ξεκινήσει η προβολή, θα έχει μπει το καλοκαίρι.

Από την πλευρά του ο κ. Τσώνης πέρασε στην αντεπίθεση, σημειώνοντας πως η αρνητική ψήφος της αντιπολίτευσης, παρόλο που θεωρεί πως ήταν ξεκάθαρο ότι δεν αποκλείεται η Ξάνθη, δείχνει ότι στόχος της δεν είναι η τουριστική ανάπτυξη, αλλά η δημιουργία εντυπώσεων για την εκπλήρωση των πολιτικών τους φιλοδοξιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.