Η πρωτη συναντηση των υποψηφιων της Ελληνικης Λυσης στη Ροδοπη

Οι τρεις υποψήφιοι ανέλυσαν τα προβλήματα της περιοχής και μίλησαν για τις προτεραιότητές τους

Το Σάββατο 6 Μαΐου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των υποψηφίων της Ελληνικής Λύσης στο Ν. Ροδόπης.

Οι τρεις από τους πέντε υποψήφιους βουλευτές του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου αυτοσυστήθηκαν, αναφέρθηκαν στις κεντρικές θέσεις του προγράμματος της Ελληνικής Λύσης και μίλησαν για τις προτεραιότητές τους για τη Ροδόπη.

Ο κ. Θεόδωρος Τζαβάρας, Απόστρατος Πυροσβεστικού Σώματος με καταγωγή από τους Αγίους Θεοδώρους, έκανε κάλεσμα στον κόσμο για να βοηθήσει την Ελληνική Λύση ώστε να πάρει ένα μεγάλο ποσοστό και να δείξουν πως «η Ελληνική Λύση δεν είναι μόνο λόγια» και ότι «μπορεί να κάνει έργα αυτά που λέει».

Ο κ. Αθανάσιος Ελευθεράκης, ιατρός στο επάγγελμα, έχοντας μεγαλώσει στη Πόρπη και προερχόμενος από μια παραδοσιακή αγροτική οικογένεια, με το σύνθημα «Είμαι ένας από εσάς» και «ως ένας άνθρωπος της καθημερινότητας που ζει στο πετσί του τα προβλήματα», δήλωσε πρόθυμος να προσφέρει προκειμένου «να αλλάξει κάτι σε αυτή την χώρα, η οποία έχει φθίνουσα πορεία σε όλα τα θέματα».

Ο κ. Χριστόδουλος Χατζηαποστόλου, ο οποίος διατηρεί το αποστακτήριο στο Κόσμιο και διατέλεσε χρόνια αντιπρόεδρος στο Σύλλογο Αγροτών Δήμου Κομοτηνής «Σπάρτακος», ξεκαθάρισε ότι «δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, είμαι αγρότης», γνωρίζοντας  από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας.

Θ. Τζαβάρας: «Η πολιτεία πρέπει να δώσει κίνητρα στους νέους για να επιστρέψουν στην επαρχία»

«Τα χωριά μας, η επαρχία έχει ερημώσει» είπε ο κ. Τζαβάρας, δίνοντας έμφαση στο δημογραφικό πρόβλημα. «Είναι κατάντια για έναν τόπο να μην υπάρχουν νέοι. Κάποια στιγμή θα εξαφανιστεί και το ελληνικό στοιχείο» τόνισε.

Έτσι, θεωρεί πως η πολιτεία θα πρέπει να δώσει κίνητρα στους νέους για να επιστρέψουν στην επαρχία, στα χωριά, στη γη τους ώστε «να γίνουμε η παλιά Ελλάδα με τα καλά στοιχεία».

Α. Ελευθεράκης: «Η πολιτική δεν είναι για ένα κλειστό κλαμπ ανθρώπων»

«Η αγνή πατριωτική αγάπη» έχει ωθήσει τον κ. Ελευθεράκη να ασχοληθεί με την πολιτική, που υπενθύμισε ότι «όποιος ασχολείται με την πολιτική στην Ελλάδα έχει γίνει συνώνυμο ότι είναι απατεώνας». Τόνισε δε πως «η πολιτική δεν είναι για ένα κλειστό κλαμπ ανθρώπων», για αυτό και «όλοι πρέπει να ασχολούνται με την πολιτική», καθώς «η πολιτική μας αφορά όλους, η κάθε στιγμή της καθημερινότητάς μας περνάει μέσα από την πολιτική».

«Η αποχή δεν προσφέρει τίποτα στον τόπο. Ασχολούνται όλο οι ίδιοι και ίδιοι, οι οποίοι εν τέλει καταλαμβάνουν την εξουσία και κυβερνούν τον τρόπο που κυβέρνησαν μέχρι τώρα και έχουμε τα αποτελέσματα αυτά στη χώρα μας», συμπλήρωσε.

Χ. Χατζηαποστόλου: «Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη απαξίωση όσον αφορά την περιοχή μας»

Στον τομέα της ανάπτυξης «τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη απαξίωση όσον αφορά την περιοχή μας» επεσήμανε ο κ. Χατζηαποστόλου, και κάνοντας σύγκριση με Ξάνθη και Έβρο διαπίστωσε ότι «ο νομός Ροδόπης δεν έχει μείνει απλά στάσιμος, μπορεί να έχει γυρίσει και πίσω».

Η ανεργία και οι ελλείψεις σε θέσεις εργασίας θεωρεί πως έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση, με πολλούς νέους να αναγκάζονται να μεταβούν στο εξωτερικό, ασχέτως αν έχουν σπουδάσει ή όχι.

«Να βάλουμε επιτέλους στις σωστές ράγες την ανάπτυξη και την περιοχή μας» η βασική επιδίωξή του και ζητά «να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες ιδεολογίες και τις συμπάθειες για να παλέψουμε όλοι για τον τόπο μας».

Η αύξηση της παραβατικότητας συνδέεται με την ατιμωρησία

Στον τομέα της ασφάλειας η αύξηση της παραβατικότητας, ακόμα και στις μικρές ηλικίες, είναι μια «ασθένεια της εποχής» σύμφωνα με τον κ. Θεόδωρο Τζαβάρα. Κατά την άποψή του «δεν υπάρχει ουσιαστική τιμωρία», ενώ «τα τελευταία χρόνια έχουμε και εισαγωγή εγκληματικότητας».

«Η Ελληνική Λύση δεν θα γυρίσει σε καμία περίπτωση την πλάτη όταν μπαίνει κάποιος στο σπίτι μας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως έχουν συγκεκριμένη πολιτική σε θέματα ασφάλειας, δηλώνοντας υπέρ της οπλοκατοχής για λόγους αυτοάμυνας.

Τσιμεντένιος φράχτης σε όλο τον Έβρο

«Δεν πιστεύανε στους φράχτες πριν από έναν χρόνο, τώρα που ήρθαν οι εκλογές πιστεύουν στους φράχτες» συμπεραίνει ο κ. Χριστόδουλος Χατζηαποστόλου σχετικά με το θέμα του φράχτη στον Έβρο, για το οποίο άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και υποδεικνύει: «Τσιμεντένιος φράχτης από τα σύνορα με τη Βουλγαρία μέχρι το Δέλτα στον Έβρο».

Αναφερόμενος ειδικότερα στους μετανάστες, είπε ότι «το επίσημο ελληνικό κράτος τους ζητά και καλεί να έρθουν εδώ πέρα», αντίθετα η Ελληνική Λύση δεν θέλει η Ελλάδα να μετατραπεί σε πολυπολιτισμική.

«Ανοιχτή» η Ελληνική Λύση στη μειονότητα

Όσον αφορά την απουσία υποψηφίου από τη μειονότητα με την Ελληνική Λύση στη Ροδόπη, ο κ. Αθανάσιος Ελευθεράκης εξήγησε πως «δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση», κάνοντας λόγο για απίστευτη πίεση που υφίστανται οι μειονοτικοί στον τρόπο που ψηφίζουν.  «Εμείς είμαστε μεγαλωμένοι εδώ. Το να συνυπάρχουμε και να συζούμε με τις άλλες κοινότητες είναι κάτι πολύ φυσικό για εμάς. Δεν νιώθουμε καμιά εχθρότητα. Η αρμονική συνύπαρξη είναι πράγματι μια ευλογία», πρόσθεσε, για να υπενθυμίσει ότι υπάρχει υποψήφιος με την Ελληνική Λύση στην Ξάνθη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.