«Η Περιφερειακη Συνθεση θα δωσει ισχυρο παρων στις επερχομενες εκλογες»

Ο Χρ. Τοψίδης απαντά στα όσα ακούστηκαν στην εκδήλωση της ΔΕΕΠ Ροδόπης από τους Χρ. Μέτιο και Γ. Τζαμπάζη

Πολυποίκιλες οι αντιδράσεις που ξεσήκωσε στην τοπική πολιτική σκηνή, η εκδήλωση της ΔΕΕΠ Ροδόπης. Εκτός από τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις που ανέδειξαν οι τοποθετήσεις των στελεχών, η εκδήλωση πυροδότησε αντιδράσεις και σε επίπεδο παρατάξεων της περιφέρειας με τον κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, επικεφαλής της «Περιφερειακής Σύνθεσης», να καταφέρεται εναντίον του περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου και του προέδρου της ΔΕΕΠ Ροδόπης, κ. Γιάννη Τζαμπάζη, με αφορμή τα όσα ακούστηκαν στην εν λόγω εκδήλωση.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Τοψίδης κάνει λόγο για πλήρη αποδρομή της παράταξης του περιφερειάρχη, σχολιάζοντας τα λεγόμενα του κ. Μέτιου για τον κ. Τοψίδη πως «δεν μπορεί να κάνει ψηφοδέλτιο». «Η απάντηση σε αυτό είναι περιττή μεν, ωστόσο τον διαβεβαιώνουμε και αυτόν και όλους όσους αναπαράγουν τα κατάπτυστα λεγόμενά του ως “είδηση”, ότι η Περιφερειακή Σύνθεση θα δώσει ισχυρό παρών στις επερχόμενες εκλογές και η προοπτική νίκης θα γίνει βεβαιότητα» τονίζει ο κ. Τοψίδης στη δήλωσή του για να προσθέσει:

«Επιπλέον, προτού μιλήσει για αντίληψη ο Χρήστος Μέτιος, θα πρέπει να απαντήσει τι αντιλαμβάνεται ο ίδιος, που αν και “διοικεί” επί εφτά χρόνια δεν έχει καταλάβει το παραμικρό για την πραγματική εικόνα της κοινωνίας. Ο Χριστόδουλος Τοψίδης είναι και παραμένει ένας ενεργός επιχειρηματίας με αξιοσημείωτη σταδιοδρομία, σε αντίθεση με τον περιφερειάρχη που το όνομά του είναι συνώνυμο με την αποτυχία σε όλους τους τομείς, ακόμα και στον επαγγελματικό».

«Το αν ο κ. Τζαμπάζης μεταφέρει κυβερνητική θέση, αυτό μένει να αποδειχθεί»

Από τον σχολιασμό του κ. Τοψίδη δεν εκφεύγουν και τα λεγόμενα του προέδρου της ΔΕΕΠ Ροδόπης κ. Γιάννη Τζαμπάζη, που απείλησε με «διαγραφές» όσους και όσες δεν στρατευτούν ως υποψήφιοι/ες με την παράταξη Μέτιου, καθώς όπως είπε «δεν μπορεί άνθρωποι οι οποίοι έχουν φτιαχτεί, έχουν κερδίσει από τη Νέα Δημοκρατία, έχουν προβληθεί από τη Νέα Δημοκρατία, να βγαίνουν απέναντι στο επίσημο κόμμα. Αυτό δεν θα το ανεχτεί ούτε η ΔΕΕΠ, ούτε η κυβέρνηση».

«Το αν ο κ. Τζαμπάζης μεταφέρει κυβερνητική θέση, αυτό μένει να αποδειχθεί» σημειώνει με νόημα ο κ Τοψίδης για να διευκρινίσει πως «ο αυταρχισμός με τον οποίο συμπεριφέρεται και εκφέρει δημόσιο λόγο είναι τουλάχιστον απαράδεκτος και φυσικά καταδικαστέος».

«Αυτές οι πρακτικές» συνεχίζει ο κ. Τοψίδης «που επιχειρούν να εφαρμόσουν ο τοπικός πρόεδρος μαζί με τον περιφερειάρχη σαν να είναι συνεννοημένοι, είναι φερμένες από άλλες εποχές που δεν τιμούν ούτε τη Δημοκρατία, αλλά ούτε και τη Νέα Δημοκρατία. Και αποδεικνύουν περίτρανα την ανικανότητα Μέτιου να πείσει ανθρώπους να τον ακολουθήσουν διά της ευθείας οδού, αφού το έργο που έχει να επιδείξει είναι μηδενικό. Για την ακρίβεια δεν μπορεί να πείσει ούτε τους δικούς του Συμβούλους, αφού τον αμφισβήτησε ευθέως ο Αντιπεριφερειάρχης του Νίκος Τσαλικίδης, ο οποίος είπε: “αυτό που αγαπάμε περισσότερο είναι ο τόπος μας, η οικογένεια μας, και φυσικά (θέλουμε) να αναδείξουμε αυτόν τον τόπο και να πάρει αυτό το ταξίδι γιατί εδώ και πάρα πολλά χρόνια στερήθηκε θεωρώ αυτό που αναζητάμε και αναζητήσαμε στο άμεσο παρελθόν”».

«Κορώνες απελπισίας»

Καταλήγοντας στη γραπτή του δήλωση ο κ. Τοψίδης τονίζει πως «όλη αυτή η παράσταση που δόθηκε στην Κομοτηνή μας λέει ότι ο Χρήστος Μέτιος βρίσκεται σε απόλυτη αποδρομή και ζει τον πανικό της κατάρρευσης. Στην προσπάθεια του “να πιαστεί από κάπου” βγάζει αυτές τις κορώνες απελπισίας σε συνεργασία με τον πρόεδρο της τοπικής ΔΕΕΠ, αλλά πλέον όλοι ξέρουν ότι το παιχνίδι γι’ αυτόν είναι χαμένο. Και το κατάλαβαν, έστω και αργά ακόμη και οι “δικοί του”, όπως ο Νίκος Τσαλικίδης που τώρα στο τέλος της θητείας προσπαθεί να πετάξει τις ευθύνες από πάνω του και να τις φορτώσει στον περιφερειάρχη για να μην τις “χρεωθεί”. Όμως ο κόσμος ξέρει πολύ καλά ότι ο περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του οδήγησαν το καράβι της Περιφέρειας στα βράχια και γι’ αυτό θα τους πάρει το τιμόνι από τα χέρια τον Οκτώβριο».   

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.