Η παρουσιαση του Ευρωπαικου ψηφιακου πιστοποιητικου Covid-19

Δείτε την ζωντανά

Παρουσίαση του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού EU Digital COVID Certificate, το οποίο θα διευκολύνει τα ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα από τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη.

Στην εκδήλωση στην οποία η κυβέρνηση ανακοινώνει τον τρόπο που θα λειτουργεί το πράσινο πιστοποιητικό, μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ πήραν μέρος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η εκδήλωση γίνεται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Δικτύου Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ).

Το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό EU Digital Covid Certificate θα είναι βασικά μία πλατφόρμα, στην οποία οι πολίτες των χωρών- μελών της ΕΕ θα “ανεβάζουν” είτε τη βεβαίωση εμβολιασμού τους, είτε τη βεβαίωση ότι έχουν νοσήσει και διαθέτουν ανοσία, είτε το αποτέλεσμα PCR, rapid ή self test, που έχουν κάνει πριν ταξιδέψουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Δεν θα συνιστά υποχρέωση εμβολιασμού ή προνόμιο για τους εμβολιασμένους, απλώς θα τους διευκολύνει και θα τους απαλλάσσει από την υποχρέωση διενέργειας τεστ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.