Η Νικη της Σαμοθρακης το νεο λογοτυπο της περιφερειας

Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση και αιτήματα μη αλλαγής του λογότυπου

Υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία από το Περιφερειακό Συμβούλιο η πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς για αλλαγή του λογοτύπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε κατατέθηκαν πέντε προτάσεις, με περιφερειακούς Συμβούλους από κάθε περιφερειακή ενότητα να υποστηρίζει και τη δική του.

Αρκετές φωνές όμως ακούστηκαν για την μη αλλαγή του λογότυπου, θεωρώντας πως η όλη συζήτηση έχει δημιουργήσει τοπικιστικές αντιπαραθέσεις, και μάλιστα στην ψηφοφορία για το αν θα πρέπει να αλλάξει το σήμα, με αρκετούς περιφερειακούς συμβούλους, όχι όμως την πλειοψηφία, να υποστηρίζουν αυτή την πρόταση.

Αφού όμως αποφασίστηκε η αλλαγή, πολλοί ήταν οι σύμβουλοι που τάχθηκαν υπέρ της μίας και της άλλης πρότασης, πέρα της Νίκης της Σαμοθράκης όμως κανένα δεν υποστηρίχθηκε από Σύμβουλο εκτός της Περιφερειακής ενότητας από την οποία προερχόταν.

Πριν την ψηφοφορία, ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος πρότεινε να μην γίνει αυτή στο συμβούλιο της Δευτέρας, αλλά να μετατεθεί σαν πρώτο θέμα στο αμέσως επόμενο, ώστε να είναι ο μέγιστος αριθμός συμβούλων παρόντες. Πρόταση όμως που καταψηφίστηκε.

Τελικά  17 σύμβουλοι τάχθηκαν υπέρ της Νίκης της Σαμοθράκης, 6 υπέρ των Φιλίππων, 5 υπέρ του Θράκα Ιππέα, 4 υπέρ του Δημόκριτου και 2 υπέρ του Διονύσου, ενώ στην ψηφοφορία υπήρξαν και δύο λευκά.

Για την ιστορία, τον Θράκα Ιππέα στήριξαν ο κ. Μανώλης Ταπατζάς, που το πρότεινε, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Τσαλικίδης, η κ. Φελίνα Καζάκου, ο κ. Τζιχάν Ιμάμογλου και ο κ. Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά.

Όσο για το νέο σήμα της Περιφέρειας ο κ. Πέτροβιτς στην τοποθέτησή του τόνισε πως «το λογότυπο είναι ο οπτικός αντιπρόσωπος των αξιών και της φιλοσοφίας του φορέα που τον χρησιμοποιεί. Είναι η εικόνα των βασικών χαρακτηριστικών μας, των ιδανικών και των πιστεύω μας. Είναι η μοναδική μας ταυτότητα, που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τους άλλους με την πρώτη ματιά. Γι’ αυτό και πρέπει να στηρίζεται σε ένα στιβαρό σύμβολο παγκόσμιας εμβέλειας, όπως η Νίκη της Σαμοθράκης!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.