Η Νεα Αριστερα Ροδοπης ανταποκριθηκε στο καλεσμα της Διανομαρχιακης
Μετά το κάλεσμα της Διανομαρχιακής Επιτροπής η Νέα Αριστερά Ροδόπης διατυπώνει τη θέση της ενάντια στην εξόρυξη και τη μεταλλουργία χρυσού στη Θράκη.
Όπως εξηγεί η τοπική οργάνωση του κόμματος «η εταιρεία “Μεταλλεία Θράκης” – θυγατρική της Eldorado Gold – έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα κινήσεις προσπαθώντας να πλησιάσει φορείς και την τοπική κοινωνία, γι’ αυτό και είναι αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρνητικών συνεπειών αυτής της “επένδυσης” τόσο στο περιβάλλον άμεσα, όσο και έμμεσα στην οικονομία της περιοχής, από όλους τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς και την αυτοδιοίκηση».
Η Νέα Αριστερά Ροδόπης θυμίζει πως «όλοι οι επιστημονικοί φορείς έχουν με επιχειρήματα ξεκάθαρα υποστηρίξει ότι μια τέτοιου είδους επένδυση θα φέρει μαρασμό και θάνατο στην περιοχή της Θράκης» για να υποστηρίξει πως «η περιοχή μπορεί να επενδύσει στην προστασία και βελτίωση της αγροτικής παραγωγής, της κτηνοτροφίας, της αλιείας και της βιομηχανίας πρωτογενούς τομέα, στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, στην τουριστική και βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου και ΟΧΙ σε ένα είδος ανάπτυξης που θα βλάψει το σύνολο του φυσικού περιβάλλοντος, φυτών, ζώων και ανθρώπινων ζωών, αλλά και κάθε οικονομικής δραστηριότητας».
Παράλληλα αναφέρει με νόημα πως «ίσως μετά από 25 χρόνια δεν θα χρειαζόταν να τα ξαναπούμε όλα αυτά, να τονίσουμε ότι το “τυράκι” της δημιουργίας προσωρινών θέσεων εργασίας δεν μπορεί να αντισταθμίσει τις μακροπρόθεσμες καταστροφικές επιπτώσεις, αλλά φαίνεται πως ο αγώνας απέναντι στην εξόρυξη εντείνεται ξανά και θα πρέπει κι εμείς να εντείνουμε την στάση μας: ΣΤΑΘΕΡΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ».
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.