Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης για τις τρεχουσες πολιτικες εξελιξεις

«Οφείλουν όσοι εκλέχτηκαν με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ να μην γίνουν οι “μοιραίοι” στην ιστορική καταγραφή της πτώσης της κυβέρνησης με κορμό την Αριστερά»

Την Παρασκευή 17 Ιουλίου συνεδρίασε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή του συντονιστικού οργάνου της Ο.Μ. Κομοτηνής προκειμένου να λάβει θέση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Αφού κατά τη συνεδρίαση, συζητήθηκαν διεξοδικά τα όσα διημείφθησαν σε, ομολογουμένως, πυκνό πολιτικό χρόνο τις τελευταίες εβδομάδες, στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας,   η τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει τα εξής:
 
«1. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από τους πρώτους μήνες βρέθηκε  εν μέσω διαρκών πιέσεων και σκληρών εκβιασμών από εταίρους και δανειστές, την εγχώρια ολιγαρχία και τα διαπλεκόμενα Μ.Μ.Ε. Κορύφωση όλων αυτών το τελεσίγραφο που τέθηκε στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες. Η απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να αποδεχθεί μια βαριά συμφωνία, είναι  μεν μια αναγκαστική τακτική αναδίπλωση, αλλά αποτελεί πράξη πολιτικής ευθύνης προκειμένου να κρατηθεί η χώρα όρθια και να αποτραπεί η άτακτη χρεωκοπία της, οι συνέπειες της οποίας θα ήταν δραματικές για την πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού.
2. Η σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με το μπλοκ του νεοφιλελεύθερου ευρωπαϊκού και παγκόσμιου συστήματος, που οι πιο ακραίοι κύκλοι του είχαν και έχουν την επιλογή του GREXIT, αυτή η διαπραγμάτευση με τα λάθη και τα προβλήματά της, με τις μορφές που εκφράστηκε, από τη στάση πληρωμών, τη γεωστρατηγική δυνατότητα, έως το συγκλονιστικό δημοψήφισμα του 62%, έφτασε στην δοσμένη στιγμή στα όριά της, με βάση τους  σημερινούς αρνητικούς συσχετισμούς σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Οφείλουμε να επανεξετάσουμε όσα θεωρούσαμε ως δεδομένα όπλα στη διαπραγμάτευση  μέχρι σήμερα. Και να αναζητήσουμε καινούργια.
3. Η κυβέρνηση, παρά τα σκληρά μέτρα της συμφωνίας, τον ασφυκτικό έλεγχο και τις συνεχείς πιέσεις, τελικά θα κριθεί απ’ την ικανότητά της να προωθήσει, μαζί με το λαό, τις αναγκαίες τομές και αλλαγές για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, της παραγωγής, της ίδιας της κοινωνίας. Από την ικανότητά της να προωθεί, με μεροληψία, μέτρα αντίρροπα των σκληρών κοινωνικά και υφεσιακών μέτρων  που συμφωνήθηκαν. Το αν θα κερδηθεί ή όχι  το στοίχημα αυτό, θα εξαρτηθεί, όχι μόνο από την επιβεβλημένη -λόγω καθυστερήσεων- επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, όχι μόνο από την ειλικρινή  στήριξη των κομματικών δυνάμεων, αλλά πρωτίστως από το   αν τελικά θα γίνει υπόθεση του κόσμου της εργασίας.
4. Η ελπίδα που γεννήθηκε στις 25 του Γενάρη με τη συγκρότηση της σημερινής κυβέρνησης με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, ελπίδα που  συνεχίζει να εμπνέει  και σήμερα το λαό μας, ο οποίος εκδηλώνει  την εμπιστοσύνη του, είναι ανάγκη σ’ αυτές τις κρίσιμες στιγμές να κρατηθεί όρθια, γιατί είναι ταυτόσημη με το να κρατηθεί όρθια η Ελλάδα της εργασίας, της δημιουργίας και της αξιοπρέπειας. Οφείλουν όσοι εκλέχτηκαν με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, σ’ αυτήν, ίσως την πιο κρίσιμη, στιγμή της μεγάλης κοινής μας πορείας, να μην γίνουν οι «μοιραίοι» στην ιστορική καταγραφή της πτώσης  της κυβέρνησης με κορμό την  Αριστερά. Να στηρίξουν όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη με την ψήφο τους τις επιλογές της  κυβέρνησης.
5. Ως Νομαρχιακή απευθυνόμαστε στην ηγεσία και τα συλλογικά όργανα του κόμματος. Τους καλούμε να αναλάβουν πρωτοβουλίες σε μία και μόνο κατεύθυνση: Στη  διασφάλιση της ενότητας του κόμματος.
 
Οι βεβιασμένες κινήσεις, οι εν θερμώ αποφάσεις και μάλιστα ερήμην της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών του κόμματος, δεν οδηγούν σε θετικές διεξόδους. Έχουμε ανάγκη από μία συντεταγμένη πορεία. Ξεκινώντας από συνελεύσεις των οργανώσεων μελών και των φίλων του κόμματος και τη σύγκλιση των κομματικών σωμάτων. Η ευθύνη για μια τέτοια σημαντική επιλογή, ανήκει στα μέλη και τους φίλους του κόμματος, που με άμεσο και ενιαίο τρόπο πρέπει  να τους δοθεί η δυνατότητα να αποφασίσουν.
Σε τέτοιες στιγμές, που χρειάζεται η ενίσχυση της ενότητας, της συλλογικότητας και της συντροφικότητας, η ανυπόστατη κριτική για τη στάση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης, είναι άδικη και εκθέτει αυτούς που την διακινούν». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.