Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδοπης για την περιοδεια Μητσοτακη στην ΑΜΘ

«Οι επικοινωνιακές και προεκλογικές υποσχέσεις δεν πείθουν πλέον κανέναν πολίτη»

Την περιοδεία του πρωθυπουργού στην περιφέρειά μας σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η τοπική οργάνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στέκεται στην κριτική της στην πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες της περιοχής, θίγοντας την απουσία μέτρων ελάφρυνσης των νοικοκυριών από το κύμα ακρίβειας. «Ό,τι δεν τους αγγίζει, απλά δεν συμβαίνει – δεν έχουν πια καμία σχέση και επαφή με το σύνολο της κοινωνίας» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση και τονίζεται πως «η αλαζονεία αυτή θα πληρωθεί στο ταμείο».

Παράλληλα η ΝΕ Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει λόγο για προσπάθεια οικειοποίησης έργων και μέτρων που δρομολογήθηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να υπογραμμίσει πως «οι επικοινωνιακές και προεκλογικές υποσχέσεις δεν πείθουν πλέον κανέναν πολίτη ούτε της χώρας, ούτε της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Ο κ.Μητσοτάκης ήρθε να παρουσιάσει το “φαντασμαγορικό” αναπτυξιακό όραμά του για τη Θράκη, ξεχνώντας για άλλη μία φορά την Ανατολική Μακεδονία της Περιφέρειας ΑΜΘ. Ένα πρόγραμμα βασισμένο σε τέσσερις άξονες: τα δίκτυα και τις υποδομές, την αγροτική παραγωγή, την πράσινη μετάβαση και τις καινοτόμες επενδύσεις στην περιοχή… Επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας για «μια ευκαιρία προκοπής για τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας» ανακοίνωσε στους υπηκόους του.

Μας είπε ότι θα μειώσει τους φόρους – και πέραν όσων η μείωση ανακοινώθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση (όπως ο ΕΝΦΙΑ) τελικά έχουν αυξηθεί οι τιμές όλων των προϊόντων και κυρίως των αυτών των βασικών αγαθών!

Μας είπε ότι θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, κι έχουμε κουραστεί να αποχαιρετούμε νέους ανθρώπους που φεύγουν στο εξωτερικό χωρίς γυρισμό!

Μας είπε ότι θα μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα μεγάλο εργοτάξιο και μέχρι στιγμής τα έργα που πραγματοποιούνται, όσα δεν έχουν ακυρωθεί, είναι έργα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Κι όμως ήρθε να ξανακόψει κορδέλες με ξένα κόλλυβα – και όχι αυτά που θα μας βάλει να πληρώσουμε..!

Και κυρίως μας είπε ότι θα έχουμε μια μεγάλη και ισχυρή πατρίδα, η οποία θα προστατεύει τα σύνορα της… Ούτε και αυτό! Υψώνοντας τοίχους στα σύνορα αδιαφορώντας για την πραγματική επίλυση του προβλήματος των προσφυγικών ροών, ενώ από την άλλη συστηματικά φαίνεται να παρακολουθεί τον αρχηγό του στρατεύματος, μόνο αίσθημα ασφάλειας δεν εξασφαλίζει στους πολίτες!

«Κάναμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε!» μας είπε ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης. Πράγματι έχει δίκιο. Τέσσερα χρόνια τώρα διέλυσε, όπως υποσχέθηκε, το εθνικό σύστημα Υγείας, τα Σχολεία και τα Πανεπιστήμια, την Τέχνη και τον Πολιτισμό. Χρησιμοποίησε τον πόλεμο και την κρίση στην ενέργεια, χωρίς να διεκδικήσει και να λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τους πολίτες, ώστε να πλουτίσουν οι λίγοι και εκλεκτοί πάροχοι ενέργειας και να γονατίσουν από την ακρίβεια, που επεκτείνεται παντού, οι υπήκοοί του, περιμένοντας να τους πετάξει ένα ξεροκόμματο-pass, από τα επιδόματα του fuel-pass, θέρμανση-pass, market-pass…

Η αγοραστική δύναμη του μέσου εργαζόμενου έχει πέσει στο μισό, αλλά αυτό δεν πτοεί την Κυβέρνηση που άνοιξε τη φιέστα της προεκλογικής περιόδου. Ό,τι δεν τους αγγίζει, απλά δεν συμβαίνει – δεν έχουν πια καμία σχέση και επαφή με το σύνολο της κοινωνίας. Και η αλαζονεία αυτή θα πληρωθεί στο ταμείο.

Έτσι κι αλλιώς δεν περιμέναμε τίποτε άλλο από αυτή την Κυβέρνηση, πέραν από τις απευθείας αναθέσεις ανάμεσα στα δικά της παιδιά, από τον έναν Βουλευτή στον άλλο, οπότε δεν φαίνεται να περισσεύει χρήμα για τους προγραμματικούς άξονες που έθεσε με τα 360 έργα ύψους 6,8δις. Από την «ανάπτυξη» του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου με τις συνεχείς περικοπές, την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή που εξαναγκάζεται σε εγκατάλειψη λόγω της εκτόξευσης του κόστους, την πράσινη μετάβαση χωρίς σχέδιο που μαυρίζει τα βουνά και τις προστατευόμενες περιοχές μέχρι την «επέκταση» του σιδηροδρομικού δικτύου.… γελάνε και τα τρένα που περιμένουν στο σταθμό…!

Τώρα πια, οι επικοινωνιακές και προεκλογικές υποσχέσεις δεν πείθουν πλέον κανέναν πολίτη ούτε της χώρας, ούτε της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία για να αναπνεύσει ο τόπος δημοκρατία και ευημερία. Μένει να μάθουμε και την ημερομηνία των εκλογών».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.