Η «Λαικη Συσπειρωση» Δημου Κομοτηνης για την προσχολικη αγωγη

«Το κράτος να αναλάβει υποχρεωτικά την προσχολική εκπαίδευση των παιδιών, ολοκληρωμένα, σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες και ανάγκες»

Στο πλευρό των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Κομοτηνής, που πραγματοποίησαν απεργία τη Δευτέρα συντάσσεται η Λαϊκή Συσπείρωση. «Η προσχολική αγωγή αποτελεί σημαντικό κομμάτι στην ανάπτυξη του ψυχισμού του παιδιού και στην μορφωτική διαδικασία» τονίζει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη για να αντιτείνει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν  εξασφαλίζει, αλλά αντίθετα στην πραγματικότητα υπονομεύει ένα πάγιο αίτημα να αναλάβει το κράτος υποχρεωτικά την προσχολική εκπαίδευση των παιδιών, ολοκληρωμένα, σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες και ανάγκες.
 
Παράλληλη η ίδια δηλώνει την αντίθεσή της στα όσα υποστηρίζει η ΚΕΔΕ για το θέμα για να καταθέσει λίστα διεκδικήσεων.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
«Χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κομοτηνής στην απεργία της Δευτέρας 26/2/18.
 
Η προσχολική αγωγή, που αφορά παιδιά ηλικίας από 4-6 ετών, αποτελεί σημαντικό κομμάτι στην ανάπτυξη του ψυχισμού του παιδιού και στην μορφωτική διαδικασία. Για να επιτελέσει όμως τον σκοπό της ολοκληρωμένα, υπάρχουν αναγκαίες προϋποθέσεις, όπως απαραίτητες δομές, προσλήψεις προσωπικού, πρόβλεψη στον προϋπολογισμό για χρηματοδότηση των δομών προσχολικής αγωγής, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν  εξασφαλίζει, αλλά αντίθετα στην πραγματικότητα υπονομεύει ένα πάγιο αίτημα να αναλάβει το κράτος υποχρεωτικά την προσχολική εκπαίδευση των παιδιών, ολοκληρωμένα, σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες και ανάγκες.
 
Είμαστε αντίθετοι στην άποψη που υποστηρίζεται από την ΚΕΔΕ, δηλαδή ο γονιός να έχει τη δυνατότητα να επιλέγει δομή και να μην είναι υποχρεωμένο το κράτος να τις παρέχει.
 
Διεκδικούμε:

  • Μονιμοποίηση των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς, και αυτών που εργάζονται με συμβάσεις χρηματοδότησης από ίδιους πόρους, και αυτών με συμβάσεις που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ
  • Κατάργηση των τροφείων
  • Κατάργηση της διαδικασίας των voucher και δικαίωμα άμεσης πρόσβασης όλων των παιδιών στις δομές προσχολικής αγωγής
  • Ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας και των νέων ζευγαριών με την ίδρυση νέων σταθμών με δημόσιο χαρακτήρα και μόνιμο προσωπικό.
  • Αναβάθμιση των σπουδών»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.