Η κυβερνητικη εκπροσωπος για την αυξηση κρουσματων σε παιδικες κατασκηνωσεις

Συζητείται η είσοδος των παιδιών με PCR ή Rapid tests

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες σε παιδικές κατασκηνώσεις δημιουργεί ανησυχία σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους. Στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει ζητήσει από την επιτροπή των ειδικών να εισηγηθεί αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας των κατασκηνώσεων.

Έτσι, αυτό που συζητείται είναι, για την είσοδο των παιδιών στις κατασκηνώσεις, να απαιτείται υποχρεωτικά PCR και rapid test. Η κυβέρνηση, επιπλέον, ζητάει συχνά self tests κατά τη διάρκεια παραμονής των παιδιών στις κατασκηνώσεις.

Ανησυχία και από τους ειδικούς

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των ειδικών, συζητά κατά τη συνεδρίασή της το ενδεχόμενο να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα σε συγκεκριμένες δραστηριότητες όπως οι κατασκηνώσεις.

Παράλληλα ετοιμάζονται κατά τις ίδιες πηγές να προτείνουν αυστηρότερα μέτρα και σε περιοχές που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα με τον κορονοϊό, αν χρειαστεί, όπως η επαναφορά της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Προς το παρόν δεν αναμένονται εισηγήσεις και συνεπακόλουθα αποφάσεις λόγω των πιθανών επιπτώσεων που θα είχαν ενδεχόμενα νέα μέτρα στον τουρισμό.

Αυτό που διαπιστώνεται είναι πως αυτή τη στιγμή κυριαρχεί η ενδοοικογενειακή μετάδοση: Οι νέοι επιστρέφουν από διακοπές και κολλάνε τους γονείς τους, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.