«Η κυβερνηση ριχνει σταχτη στα ματια του λαου»

Το μήνυμα του Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα από την Κομοτηνή

 
«Οι ιστορίες περί προσφυγής στη λαϊκή βούληση, περί δημοψηφισμάτων, περί εκλογών υποσχέσεων, είναι στάχτη στα μάτια του λαού», σχολίασε από την Κομοτηνή, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κ. Δημήτρης  Κουτσούμπας, ο οποίος επισκέφθηκε την Παρασκευή τη Ροδόπη, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
 
Το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής και ο οικισμός της Οργάνης αποτέλεσαν τους βασικούς σταθμούς της περιοδείας του Γενικού Γραμματέα του Κομουνιστικού Κόμματος στην Ροδόπη, που κορυφώθηκε με πολιτική ομιλία την Παρασκευή το βράδυ.
 
Ο κ. Κουτσούμπας μίλησε για νέο μνημόνιο «που βρίσκεται στα σκαριά» και θα περιέχει και αύξηση του ΦΠΑ και φορολογικά βάρη για τα λαϊκά στρώματα, ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών υποδομών  καθώς επίσης «αρνητικές ανατροπές» στα εργασιακά και το ασφαλιστικό.
 
Στο «Σισμανόγλειο» Νοσοκομείο,  ο κ. Κουτσούμπας, είχε διεξοδική ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα, κατά τις διαδοχικές επαφές του με το Διοικητή κ.Κώστα Ναλμπάντη και με την ηγεσία του συλλόγου των εργαζομένων. Οι δυο πλευρές έθεσαν τα κυρίαρχα ζητήματα  της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και της υποχρηματοδότησης της λειτουργίας  του- που αντιμετωπίζει άλλωστε το σύνολο των νοσοκομείων στη χώρα.
 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ εξαίροντας την υπεράνθρωπη προσπάθεια Διοίκησης και εργαζομένων , υπό αντίξοες συνθήκες και με μεγάλες ελλείψεις, για να ανταποκριθούν στο ρόλο τους, τόνισε ότι «η υγεία όπως και η παιδεία θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα» για την κυβέρνηση και το κράτος. Εξέφρασε δε, το ενδιαφέρον του κόμματος για τα σοβαρά προβλήματα του  τοπικού  Νοσοκομείου. «Θα συνδράμουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε και στη βουλή, με ερωτήσεις, επερωτήσεις, αναφορές αλλά και στους αγώνες» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας και την στήριξη του ΚΚΕ στην παν-υγειονομική απεργία της 20ης Μαΐου.
 
 

«Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα και θρησκεία, είναι κοινά»

 
Στην ενημέρωση αναφορικά με τα θέματα που απασχολούν αγρότες και κτηνοτρόφους στην περιοχή, αποσκοπούσε η επίσκεψη του κ. Κουτσούμπα, με την συνοδεία τοπικών στελεχών του κόμματος, στον ορεινό οικισμό της Οργάνης. Υπογραμμίζοντας τα καίρια πλήγματα που επέφερε η φυτική και ζωική παραγωγή στη Ροδόπη, από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και τις ζωονόσους αντίστοιχα, επισήμανε και τις εκκρεμότητες έναντι των παραγωγών σε χρηματοδοτήσεις και αποζημιώσεις.  «Τα προβλήματα είναι όλων μας, είναι κοινά» συμπλήρωσε εξάλλου,  ενώ ανέφερε «ιδιαίτερα σε ένα νομό, όπως είναι ο νομός Ροδόπης με πλούσιο υπέδαφος και φυσικό κάλλος και μεγάλα προβλήματα, Όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να ζούμε ενωμένοι, χωρίς να μας ενδιαφέρει, τι Θεό πιστεύει ο καθένας , τι χρώμα έχει, τι καταγωγή, τι γλώσσα μιλά».
 
 

«Έρχεται νέο μνημόνιο»

 
Σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα, Γ.Γ του ΚΚΕ , εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός σε ότι αφορά τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την επίτευξη συμφωνίας, με αφορμή και τα σενάρια περί ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή. «Αυτές οι ιστορίες περί προσφυγής στη λαϊκή βούληση , περί δημοψηφισμάτων , περί εκλογών, υποσχέσεων , είναι στάχτη στα μάτια του λαού. Θέλουν το λαό μας συνένοχο σε μια πολιτική η οποία εξακολουθεί να είναι αντιλαϊκή» υποστήριξε. Ο ίδιος , καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι έθεσε σε ισχύ, όλους τους εφαρμοστικούς νόμους «που ψήφισαν οι προηγούμενοι», υποσχέθηκαν στους ευρωπαίους  εταίρους ότι « δεν θα πειράξουν τίποτε κι ότι θα βάλουν και καινούρια μέτρα». Διατύπωσε την άποψη ότι «η συμφωνία είναι στα σκαριά».   Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μνημόνιο , όπως διευκρίνισε, που « θα ονομάζεται αλλιώς, όμως θα περιέχει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα δηλαδή και αύξηση στο ΦΠΑ και φορολογικά βάρη  για τα λαϊκά στρώματα κι ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικών υποδομών, όπως λιμάνια και αεροδρόμια. Θα περιέχει εργασιακά ζητήματα και στο ασφαλιστικό ζήτημα».
 
Ο κ. Κουτσούμπας κλείνοντας κάλεσε το λαό « σε ετοιμότητα» χαρακτηρίζοντας τη κυβέρνηση « διαχειριστές μιας ίδιας πολιτικής εντός των  αντιλαϊκών τειχών της Ε.Ε κι αυτού του δρόμου ανάπτυξης που μας έφερε στην κρίση». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.