Η κοπωση εφερε τη λυση

Τέλος έλαβε η περιπέτεια του διαγωνισμού για την προμήθεια εξοπλισμού για τη ΔΙΑΑΜΑΘ, μετά την απόσυρση του αναδόχου

Οριστικό τέλος έλαβε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου το θέμα της ματαίωσης των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού: «Προμήθεια Εξοπλισμού Προεπεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων και Κομποστοποίησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης», το οποίο αναβαλλόταν από το καλοκαίρι σε μια σειρά συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.
 
Το θέμα αφορούσε ένα διαγωνισμό ο οποίος περιελάμβανε 4 υποέργα, εκ των οποίων το επίμαχο υποέργο διεξάχθηκε στις 7 Νοεμβρίου 2012. Εν τέλει η σχετική διαδικασία ολοκληρώθηκε μόλις στις 5 Οκτωβρίου 2015, λόγω δικαστικής εμπλοκής, ενώ η ΔΙΑΜΑΑΘ στα μέσα του 2016 ζήτησε με έγγραφό της τη ματαίωση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού.
 
Το θέμα είχε συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, η οποία το ανέπεμψε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο το συζήτησε για πρώτη φορά την Τρίτη 19 Ιουλίου, που ανέβαλλε τη συνεδρίαση γιατί δεν παρίστατο εκπρόσωπος της ΔΙΑΜΑΑΘ, με το θέμα να επιστρέφει προς συζήτηση την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου, όταν και μη ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις του διευθυντή της ΔΙΑΜΑΑΘ, κ. Γιώργου Βογιατζή οι Σύμβουλοι κατέθεσαν ερωτήματα που έπρεπε να απαντηθούν από τη διοίκηση της ΔΙΑΑΜΑΘ, κάτι που έγινε στη συνεδρίαση της Πέμπτης 13 Οκτωβρίου με παρόντα τον Πρόεδρο της ΔΙΑΑΜΑΘ και Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, χωρίς όμως και τότε να βρεθεί λύση και το θέμα να αναβάλλεται εκ νέου.
 
Τελικά με την προθεσμία να εκπνέει στις 5 Νοεμβρίου και τον ανάδοχο να αποσύρεται, το Περιφερειακό Συμβούλιο έδωσε κατά πλειοψηφία και το τυπικό τέλος στην όλη διαδικασία, που το ταλάνισε για αρκετούς μήνες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.