Η Κομοτηνη στις κινητοποιησεις της ΔΕΘ

Εργατικό κέντρο, ΑΔΕΔΥ Ροδόπης και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου

Με χιλιάδες εργαζόμενους, διαφόρων κλάδων, από όλη την ελληνική επικράτεια ένωσαν τις φωνές τους τα συνδικάτα από την περιοχή μας, που έδωσαν το «παρών» στις κινητοποιήσεις της ΔΕΘ, για να διατρανώσουν τη διαμαρτυρία τους απέναντι στα νέα αντιλαϊκά και επώδυνα μέτρα, όπως αυτά υιοθετήθηκαν για τα επόμενα χρόνια με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου.
 
Δύο λεωφορεία, που αναχώρησαν από το εργατικό κέντρο Κομοτηνής το μεσημέρι του Σαββάτου, μετέφεραν στη Θεσσαλονίκη εργαζόμενους του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στη Ροδόπη, καθώς επίσης και νεολαίους. Τον ίδιο προορισμό είχαν και οι εργαζόμενοι του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, στους κόλπους των οποίων επικρατεί αγανάκτηση, μετά την πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Υγείας να προχωρήσει σε περαιτέρω αποδυνάμωσή του, με μετακινήσεις προσωπικού προς άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. 

Παντελής Μαγαλιός «Δυστυχώς το τρίτο μνημόνιο είναι ένα από τα χειρότερα για τις εργασιακές σχέσεις»

Στις δηλώσεις τους οι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης, κ. Παντελής Μαγαλιός και Παναγιώτης Τσουκαλάς αντίστοιχα, δεν έκρυψαν την αγωνία και τον προβληματισμό τους για το νέο, πιο ζοφερό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί γύρω από τις εργασιακές σχέσεις και τα εργασιακά δικαιώματα. «Δυστυχώς το τρίτο μνημόνιο είναι ένα από τα χειρότερα για τις εργασιακές σχέσεις», σημείωσε ο κ. Μαγαλιός, «και γι’ αυτό πρέπει να παλέψουμε ακόμα περισσότερο, για να μπορέσει να γίνει καλύτερο ή να εξελιχθούν κάποιοι όροι στα εργασιακά».

«Αλλιώς οι εργαζόμενοι θα δεινοπαθήσουν αυτόν τον χειμώνα», προσέθεσε. «Η ανεργία στην περιοχή μας είναι στο αποκορύφωμα», παρατήρησε, «αφού δυστυχώς τώρα, με τα capital controls, χάσαμε κι άλλες θέσεις εργασίας και από τα μικρομάγαζα και από τη βιομηχανική περιοχή». «Ήμασταν που ήμασταν σε ένα μεγάλο χάλι», σχολίασε κλείνοντας, «και δυστυχώς, με αυτήν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις τράπεζες, το πρόβλημα έχει διογκωθεί αφάνταστα». 

Παναγιώτης Τσουκαλάς «Τα συνδικάτα πρέπει να είναι έτοιμα να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα και να δείξουν τη δύναμή τους και σε αυτή τη δοκιμασία»

«Οι χρονιές όσο πάνε θα είναι και δυσκολότερες», προέβλεψε ο κ. Τσουκαλάς, για να παρατηρήσει ότι «τα προβλήματα του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου και της κοινωνίας είναι πάρα πολλά και μεγάλα» και να εκτιμήσει πως «οι εκλογές αυτές θα αναδείξουν μια συμμαχία κομμάτων, που θα μας βάλουν σε μια δύσκολη στενωπό». «Τα συνδικάτα πρέπει να είναι έτοιμα να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα», επισήμανε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, «και να δείξουν τη δύναμή τους και σε αυτή τη δοκιμασία». «Είναι η αρχή να ξεκαθαρίσει το τοπίο στα συνδικάτα», συνέχισε, «και να κόψουν τους ομφάλιους λώρους με τα κόμματα. Όλα τα κόμματα αισιοδοξούν πάντα ότι τα συνδικάτα θα βοηθήσουν σε κάποια κατάσταση. Νομίζω ότι είναι η ώρα να ξεκόψουν μια και καλή».
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.