Η Κομοτηνη «αντεπιτιθεται»

Ένσταση για τα ΒΑΑ κατέθεσε ο Δήμος Κομοτηνής

Στο νήμα κατέθεσε ένσταση κατά της βαθμολογίας που έλαβε κατά την αξιολόγηση των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, η οποία τον κατέτασσε 4ο και άρα εκτός χρηματοδότησης ο Δήμος Κομοτηνής.
 
Την τελική έγκριση έδωσε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κομοτηνής σε έκτακτη συνεδρίασή της την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, όταν και ομόφωνα αποφασίστηκε να ασκηθεί από το Δήμο ενδικοφανής προσφυγή (ένσταση) κατά του από 22/11/2016 πρακτικού της επιτροπής αξιολόγησης των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, καθώς και της με αρ. πρωτ. 5965/01-12-2016 απόφασης του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης περί έγκρισης του Πρακτικού Αξιολόγησης των Στρατηγικών Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.
 
Τις τελευταίες ημέρες οι υπηρεσίες και τα στελέχη του Δήμου επιδόθηκαν σε ένα αγώνα δρόμου ελέγχου τόσο της βαθμολόγησης της πρότασής του Δήμου Κομοτηνής όσο και τις βαθμολογίας των προτάσεων των άλλων πόλεων της περιοχής.
 
Τελικά διαμορφώθηκε το κείμενο της ένστασης, και αυτή κατατέθηκε μετά την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στην Διαχειριστική Αρχή, που αναμένεται να επιληφθεί επί του θέματος εντός 15 ημερών. 

«Δεν στρεφόμαστε εναντίον Δήμων ή της Διαχειριστικής αρχής» 

Όπως τόνισε με δηλώσεις του στον ΠτΘ ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, η ένσταση αυτή δεν στρέφεται εναντίον των άλλων Δήμων ή εναντίων της Διαχειριστικής αρχής, απλά αφορά σημεία, σε όλη την πρόταση, που ο Δήμος Κομοτηνής θεωρεί πως αδικήθηκε στη βαθμολογία.
 
Για αυτό και ο Δήμος άσκησε, όπως ήταν δικαίωμά του, την υποχρέωση και το δικαίωμα της εξέτασης της ορθότητας της αξιολόγησης.
 
Η αρχική βαθμολογία της επιτροπής, στην οποία έκανε ένσταση ο Δήμος Κομοτηνής τον είχε τέταρτο με συνολική βαθμολογία 6 (με άριστα το 10) ενώ μπροστά από αυτόν βρισκόταν ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με βαθμολογία 7,1, ο Δήμος Καβάλας με βαθμολογία 6,9 και ο Δήμος Δράμας με βαθμολογία 6,5, ενώ μετά το Δήμο Κομοτηνής βρισκόταν ο Δήμος Ξάνθης με βαθμολογία 5,4.
 
Η αντίδραση του Δήμου Κομοτηνής έγκειται στο γεγονός ότι ενώ ο βαθμός ωριμότητας των έργων του είναι ο καλύτερος όλων των προτάσεων (πήρε 3.264 βαθμούς με μέγιστο το 3.500) στην αξιολόγηση της ποιότητας της Στρατηγικής ΒΑΑ πήρε τη χαμηλότερη βαθμολογία από όλους τους υπόλοιπους, (1.275 βαθμούς με μέγιστο το 4.000)
 
Για αυτό και αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ένσταση, σε όλα τα επίπεδα της βαθμολογίας, θεωρώντας πως θα πρέπει να ελεγχθούν ξανά οι βαθμολογίες του Δήμου Κομοτηνής, που θεωρούν πως αδικούν την πρόταση που κατέθεσε.
 
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Πετρίδης ο Δήμος δεν αντιμετωπίζει σημαντικό πρόβλημα όσο αφορά την υλοποίηση των έργων, μιας και για το 80% αυτών έχει κατατεθεί πρόταση για ένταξη στην ΟΧΕ Πολιτιστικής διαδρομής της Εγνατίας Οδού, όμως φαίνεται ότι η «τιμή των όπλων» απαιτούσε την κατάθεση της ένστασης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.