Η Κινηση «ΠΡΑΤΤΩ» εγκαινιασε τα γραφεια της στην Κομοτηνη

Ξεκινώντας από την πόλη μας το οργανωτικό άνοιγμά της στην περιφέρεια

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα στην πόλη μας, ήταν τα γραφεία της Κίνησης Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ», που εγκαινιάστηκαν επίσημα το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο κ. Τόσκας είναι μέλος και συντονιστής του Δ.Σ. της Κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ» και ένας από τους δύο εκπροσώπους της στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Νίκο Κοτζιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γραφεία του «ΠΡΑΤΤΩ» στην Κομοτηνή είναι τα πρώτα που εγκαινιάζει η Κίνηση σε περιφερειακό επίπεδο, μετά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
 
Στις δηλώσεις του ο κ. Τόσκας εξήγησε πως η Κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ» βρίσκεται σε «συμμαχική σχέση» με την υφιστάμενη κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχει ο ίδιος και ο κ. Κοτζιάς, τονίζοντας πως βασικός στόχος της Κίνησης είναι η προώθηση των ιδεών της «πατριωτικής αντίληψης μέσα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο». «Γιατί χωρίς κοινωνική αντίληψη δεν μπορεί να υπάρχει πατριωτισμός», παρατήρησε, «και χωρίς πατριωτισμό δεν μπορεί να υπάρξει σοβαρή κοινωνική αντίληψη».
 
Εκτός από τον κ. Τόσκα, στην Κομοτηνή βρέθηκαν μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του «ΠΡΑΤΤΩ», ενώ με την παρουσία τους τίμησαν μεταξύ άλλων τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Κίνησης ο πρώην δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών, κ. Ηλίας Ιωαννάκης, αλλά και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Τέρενς Κούικ. Παρών ήταν ο κ. Κοσμάς Παπαχρήστου, μέλος της Κίνησης από την περιοχή μας, ο οποίος αναφέρθηκε στον σκοπό της, κάνοντάς λόγο για μία «δημοκρατική προοδευτική κίνηση, με στόχο να απεγκλωβιστούμε από την διεθνή επιτροπεία, από την αποικία χρέους που βρίσκεται, καλώντας όλο τον κόσμο, τους πατριώτες, τους δημοκράτες ανεξαρτήτου προέλευσης, με βασικές αρχές αυτές τις προόδου, της δημοκρατίας και του πατριωτισμού, να συστρατευτούν μαζί μας».


 
«Το ΠΡΑΤΤΩ ξεκίνησε σαν Κίνηση ιδεών και δράσης στον χώρο της πατριωτικής αριστεράς, συνδυάζοντας τα πατριωτικά ζητήματα και τα κοινωνικά θέματα» επεσήμανε με την σειρά του ο κ. Γιώργος Παπασίμος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της «ΠΡΑΤΤΩ».
 
«Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα και σήμερα παραμένει μία αποικία χρέους», επεσήμανε τονίζοντας πως «ο μνημονιακός οδοστρωτήρας των τελευταίων πέντε έξι ετών έχει καταστρέψει όλη την ελληνική κοινωνία και έχει καταστρέψει όλη την παραγωγική βάση».

Για τον σκοπό αυτό όπως τόνισε η «ΠΡΑΤΤΩ» συνεργάζεται με την υφιστάμενη κυβέρνηση καθώς όπως είπε « πιστεύουμε ότι όλη αυτή η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που έχει μπροστά της μπορεί να κάνει τρία πράγματα παράλληλα. Αφενός να προχωρήσει την συμφωνία που έχει υπογράψει με τις μικρότερες δυνατές επιβαρύνσεις για τον κόσμο, δεύτερον να πάει σε μείωση του δημοσίου χρέους για να υπάρξει ένα σήμα για ξένες επενδύσεις και τρίτον να υπάρξει σοβαρή επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας με πρόταση».
 
Ο κ. Παπασίμος δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία όλου αυτού του εγχειρήματος τονίζοντας πως «το ΠΡΑΤΤΩ θα συμβάλλει καθοριστικά σε αυτή την διαδικασία κάνοντας παράλληλα και δημιουργική κριτική σε αυτή την κυβέρνηση».
 
Ερωτηθείς σχετικά με τις προτάσεις που έχει να καταθέσει η «ΠΡΑΤΤΩ» ο ίδιος υπογράμμισε πως μία εξ’ αυτών που αφορά και στην περιοχή μας προβλέπει στην μετατροπή κάθε περιφέρειας σε «πολυδύναμο κέντρο» έτσι ώστε «μέσα από δύο τρία βασικά προϊόντα και την ανάπτυξή τους, να υπάρξουν σοβαρές επιθετικές επενδύσεις, δημοκρατικές ώστε αυτή η περιφέρεια να αναπτύξει σοβαρές αναπτυξιακές βάσεις» φέρνοντας το παράδειγμα του Έβρου που σύμφωνα με τον ίδιο θα μπορούσε να αποτελέσει «πυρήνα παραγωγής γενετικού αγροτικού υλικού».
 
«Ως πράττω έχουμε προτάσεις και θα τις καταθέσουμε» τόνισε τέλος, εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση πως «η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ  θα δημιουργήσει τις δυνατότητες για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας μέσα στο επόμενο εξάμηνο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.