Η κεντρικη πλατεια εκτος σχεδιων της προεκλογικης εκστρατειας των κομματων

Μόνο ΚΚΕ και Λαϊκή Ενότητα ζήτησαν χώρο για να επικοινωνήσουν τις θέσεις τους

Οι εποχές, που η κεντρική πλατεία της Κομοτηνής έδινε τον τόνο του προεκλογικού αγώνα των κομμάτων και των υποψηφίων μάλλον έχουν παρέλθει. Οι παραδοσιακοί τρόποι προσέγγισης των ψηφοφόρων και διείσδυσης των πολιτικών μηνυμάτων στην κοινή γνώμη, έχουν εν πολλοίς αντικατασταθεί από τα χρήσιμα εργαλεία, που προσφέρει το διαδίκτυο, με αποτέλεσμα τα κομματικά επιτελεία να ρίχνουν σε αυτό όλο το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας.
 
Ένα στοιχείο, που επιβεβαιώνει την παραπάνω διαπίστωση, είναι το γεγονός ότι χρόνο με το χρόνο, αναμέτρηση με την αναμέτρηση, οι συσκέψεις που συγκαλούνται, κατ’ εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας για τη διάθεση κοινόχρηστων χώρων στα κόμματα, τυγχάνουν σταδιακά μειούμενης ανταπόκρισης από τους εκπροσώπους των τελευταίων. Αυτό παρατηρήθηκε και στη χθεσινή σύσκεψη, η οποία διεξήχθη στο γραφείο του δημάρχου Κομοτηνής, κ. Γιώργου Πετρίδη, και είχε ως αντικείμενο την κατανομή των κοινόχρηστων χώρων της πλατείας ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα και τους συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων, ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 20ης Σεπτεμβρίου. Στη σύσκεψη ανταποκρίθηκαν και παρέστησαν μόνο 4 εκπρόσωποι κομμάτων- της Νέας Δημοκρατίας, του ΚΚΕ, της Λαϊκής Ενότητας και της Χρυσής Αυγής. Εξ αυτών, χώρο στην κεντρική πλατεία, για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν τις απόψεις και τις θέσεις τους με το κοινό της πόλης, ζήτησαν τελικά μόνο δύο κόμματα, εκείνα του ΚΚΕ και της Λαϊκής Ενότητας.
 
Την απόφαση της σύσκεψης θα κληθεί να επικυρώσει αύριο το δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, σε έκτακτη συνεδρίαση που θα διεξαχθεί με αποκλειστικό θέμα την κατανομή των χώρων της πλατείας για το σύντομο διάστημα, που μεσολαβεί μέχρι την Κυριακή των εκλογών.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.