Η ΚΕΔΕ θα υιοθετησει τις προτασεις Γραβανη για στηριξη των επιχειρησεων μεσω Δημων

«Οι Δήμοι πρέπει να πρωταγωνιστήσουν στη μετά covid εποχή» υπογράμμισε ο επικεφαλής της Σύμπραξης Προοπτικής

Την ανάγκη υποστήριξης των επιχειρήσεων μέσω των Δήμων, ανέδειξε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Κομοτηνής Αντώνης Γραβάνης την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου.
 
Στην συνεδρίαση, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου Δημήτριος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δήμαρχος Παγγαίου κ. Αναστασιάδης Φίλιππος και Δήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλη την Ελλάδα.
 
Ο κ. Γραβάνης τόνισε την μεγάλη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας εν μέσω πανδημίας και τόνισε ότι «οι Δήμοι πρέπει να πρωταγωνιστήσουν στη μετά covid εποχή, παρέχοντας στις επιχειρήσεις διευκολύνσεις και εργαλεία που θα τις βοηθήσουν να επανέλθουν στην κανονικότητα. Σημαντικό είναι για το 2021 να συνεχίσει να υφίσταται η δυνατότητα ρυθμίσεων οφειλών, απαλλαγής τελών και παραχώρησης επιπλέον κοινοχρήστου χώρου από τους Δήμους».
 
Ο επικεφαλής της Σύμπραξης Προοπτικής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη παρέμβασης της ΚΕΔΕ στην ΕΤΑΔ και το ΤΑΙΠΕΔ για την ομαλή συνεργασία με τους Δήμους, καθώς «οι οργανισμοί αυτοί δεν αντιλαμβάνονται την τοπική πραγματικότητα και τις τοπικές ανάγκες» όπως υπογράμμισε.
 
Παράλληλα κατέθεσε δύο σημαντικές προτάσεις, οι οποίες μάλιστα θα υιοθετηθούν από την ΚΕΔΕ: 
 

  • την άμεση τροποποίηση του άρθρου 55 του ν. 4483/2017 βάσει του οποίου προβλέπεται αφαίρεση αδείας κοινόχρηστου χώρου για έξι μήνες μετά από δύο παραβάσεις και την επαναφορά του χρηματικού προστίμου.
  • την διαγραφή των τόκων και προσαυξήσεων που δημιουργούνται στις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας από οφειλές σε Δήμους

 
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής και οι συμμετέχοντες αναγνώρισαν την ουσιαστική παρέμβαση του και αποφάσισαν ομόφωνα να εισηγηθούν στο Δ.Σ της ΚΕΔΕ τις συγκεκριμένες προτάσεις ώστε να προωθηθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.