Η «κατασκευαστικη ατζεντα» της Εγνατιας οδου στην Περιφερεια ΑΜΘ

Συνάντηση με τη Διοίκηση της Εγνατίας Οδού για θέματα που άπτονται της περιοχής είχε ο Γιώργος Παυλίδης

Συνάντηση εργασίας, με ιδιαίτερα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, είχε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης, με τη διοίκηση της Εγνατίας Οδού ΑΕ, την Τρίτη 17 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, για θέματα που αφορούν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είτε γιατί χρηματοδοτεί τα έργα είτε γιατί εκτελούνται στον γεωγραφικό της χώρο.
 
Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρόεδρου της Εγνατίας Οδού ΑΕ κ. Απ. Αντωνούδη, της Διευθύνουσας Συμβούλου κ. Γλ. Καλφακάκου και όλων των αρμοδίων στελεχών της  και του Προϊσταμένου της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης  του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020  κ. Β. Πιτσινίγκου καθώς και των Προϊσταμένων των αρμόδιων τμημάτων της Υπηρεσίας, συζητήθηκε η πρόοδος έργων, τα οποία η Περιφέρεια θεωρεί απαράδεκτα καθυστερημένα, όπως ο δρόμος Μάνδρα- Ψαθάδες, που πρέπει να περαιωθεί εντός του έτους 2016, άλλως θα είναι τεράστια η επιβάρυνση της χώρας και για το οποίο αποφασίστηκαν ενέργειες για την ολοκλήρωση του έργου εντός του 2016, αλλά και το έργο Αρδάνιο-Μάνδρα, στο οποίο εγκαίρως επιβάλλεται να γίνουν οι δέουσες τεχνοκρατικές διορθώσεις, που δημιούργησαν αγκυλώσεις και καθυστερήσεις.
 
Για το συγκεκριμένο θέμα μάλιστα αποφασίσθηκε να γίνουν τεχνοκρατικές συναντήσεις επίλυσης των προβλημάτων για την επίτευξη της ομαλής προόδου του έργου, ενώ ο Περιφερειάρχης μετέφερε την ευρεία δυσαρέσκεια της κοινωνίας, πέραν των θανατηφόρων ατυχημάτων, για την πολυετή καθυστέρηση των έργων αυτών, με διαθέσιμους τους πόρους, που πρέπει να περαιωθούν.
 
Στη συνάντηση συζητήθηκαν και η ολοκλήρωση του κόμβου της ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής αλλά και του Κάθετου Άξονα Νυμφαίας-Εγνατίας Οδού, που εξελίσσεται ομαλά, καθώς και η υλοποίηση του Κάθετου Άξονα Δημάριο-Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα, για τον οποίο συζητήθηκαν τεχνικά ζητήματα.
 
Επίσης συζητήθηκαν ο μεγάλος περιφερειακός της Αλεξανδρούπολης του οποίου η μελέτη ολοκληρώθηκε, πλην όμως, δεν υπάρχει χρηματοδότηση, η ανάγκη για άμεση πρόσβαση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης από την Εγνατία, για να επιταχυνθεί ο χρόνος διακομιδής των ασθενών, αλλά και η ολοκλήρωση της μελέτης του αυτοκινητόδρομου Δράμα-Καβάλα, η οποία εκτιμάται εντός του 2016. Για το τελευταίο θέμα μάλιστα τέθηκε το ζήτημα της μέγιστης δυνατής διασύνδεσης και της μη δημιουργίας προβλημάτων όχλησης στους οικισμούς απ’ όπου διέρχεται.
 
Τέλος, επισημάνθηκε η ανάγκη περάτωσης του έργου και αποκατάστασης της προ 15 μηνών κατολίσθησης στο ύψος της Καβάλας, η οποία παραμένει εμπόδιο στην κίνηση των οχημάτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.