Η επομενη μερα της συμπραξης Κοινωνιας Πολιτων και Ξε-κινηματος για την Πολη

Γιάννη Γκαράνης «Οι ιδέες και αυτό που ονειρευόμαστε για την πόλη είναι στο ίδιο μήκος κύματος»

Πέτρος Ζωγράφου

«Θέτουμε ένα νέο κι ελπιδοφόρο πολιτικό πλαίσιο προόδου, προκοπής κι εξέλιξης του Δήμου μας»

Την βεβαιότητα ότι η σύμπραξη των παρατάξεων «Κοινωνία Πολιτών» και «Ξε-Κίνημα για την Πόλη» του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι θετική για το μέλλον του Δήμου Κομοτηνής, εκφράζουν τόσο ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Γκαράνης όσο και ο επικεφαλής της δεύτερης κ. Πέτρος Ζωγράφου.

Η σύμπραξη αυτή, τονίζουν και οι δύο, είναι αποτέλεσμα ειλικρινών επαφών μέσα από ένα συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο, με γνώμονα το καλό των δημοτών.

Στο ίδιο μήκος κύματος οι δύο παρατάξεις

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής και την Νατάσσα Βαφειάδου, στις επαφές που είχαν με την παράταξη «Ξεκίνημα για την Πόλη», έγινε μια πλήρης συζήτηση για τα θέματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας αυτό τον καιρό, στη βάση των προγραμματικών θέσεων που είχαν θέσει τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά.

«Οι ιδέες και αυτό που ονειρευόμαστε για την πόλη είναι στο ίδιο μήκος κύματος, και βρέθηκε η χρυσή τομή για να συμπράξουμε» σημείωσε.

Η συμπολίτευση πλέον, έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, αν και ο κ. Γκαράνης επισήμανε πως η πορεία του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι τώρα, δεν έκανε επιτακτική την ανάγκη σύμπραξης δύο παρατάξεων για αυτό το λόγο.

«Η συζήτησή μας δεν έγινε για να έχουμε την πλειοψηφία» σημείωσε, αλλά σε προγραμματικούς όρους, και επάνω σε αυτούς έγινε τελικά η σύμπραξη.

Άλλωστε θεωρεί πως στο Δημοτικό Συμβούλιο τα θέματα έχουν συχνά τη θετική ψήφο της αντιπολίτευσης, γιατί έχουν θετικό πρόσημο για την πόλη μας, με γνώμονα το καλό των πολιτών.

Όσο για το μέλλον των νεοεισαχθέντων μελών στην ενιαία συμπολίτευση, τόνισε πως είναι νωρίς να συζητηθούν τέτοια θέματα, όμως όταν και αν γίνουν αλλαγές στο σύνολο της διοίκησης, κάποια από αυτοί θα συμπεριληφθούν, ως πλήρη μέλη της παράταξης, σε διοικητικές θέσεις του Δήμου.

Κοινές αρχές και αξίες συνδέουν τις παρατάξεις

Ο κ. Πέτρος Ζωγράφου από την πλευρά του, με ανακοίνωση του, εκφράζει την πεποίθηση πως οι κοινές αρχές και αξίες που συνδέουν τις δύο παρατάξεις αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για την επιτυχή έκβαση του πολιτικού αυτού εγχειρήματος.

Συγκεκριμένα σημειώνει πως «οι πολίτες, που μας εμπιστεύτηκαν και με την ψήφο τους μας έστειλαν να τους εκπροσωπήσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, μας έδωσαν μία βασική εντολή: να υπηρετούμε τα συμφέροντά τους με συνέπεια, ήθος και πνεύμα συνεργατικότητας.

Συνεπείς, λοιπόν, στις δεσμεύσεις μας απέναντί τους, σήμερα ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Παράταξη της Δημοτικής Αρχής και θέτουμε ένα νέο κι ελπιδοφόρο πολιτικό πλαίσιο. Ένα πλαίσιο προόδου, προκοπής κι εξέλιξης του Δήμου μας.

Οι κοινές αρχές και αξίες που συνδέουν τις δύο παρατάξεις αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για την επιτυχή έκβαση του πολιτικού μας αυτού εγχειρήματος».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.