Η Επιτροπη Παιδειας ΣΥΡΙΖΑ Ροδοπης στο πλευρο των εκπαιδευτικων που αντιδρουν στην ατομικη αξιολογηση

«Οι συνεχείς, αποφασιστικοί αγώνες των εκπαιδευτικών, μπορούν να αναγκάσουν την κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για εφαρμογή των αναχρονιστικών, αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών της»

Τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών που αντιδρούν στην ατομική αξιολόγηση, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ροδόπης.

Ασκεί δε κριτική στην κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως «μπορεί να ισχυρίζεται, ψευδολογώντας ανενδοίαστα, ότι πρόκειται για ένα σύστημα αξιολόγησης που δεν έχει αρνητικές συνέπειες σε βάρος των εκπαιδευτικών και πως μοναδικός στόχος του είναι η βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, αλλά αυτοί οι ισχυρισμοί διαψεύδονται από τη συνολική εκπαιδευτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση». 

Σύμφωνα με την Επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, στην πραγματικότητα η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών της κ. Ν. Κεραμέως:

  • Συνδέεται με μισθολογικές αυξήσεις για ελάχιστους και  μειώσεις ή μισθολογική καθήλωση για τους πολλούς, στο πλαίσιο της σύνδεσης μισθού-παραγωγικότητας στον δημόσιο τομέα, όπως προκύπτει άλλωστε και από πρόσφατες δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού.
  • Σημαίνει, επίσης, μια ακόμα αντιπαιδαγωγική πρακτική, που οδηγεί στην κατηγοριοποίηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών, έναν από τους βασικούς στόχους της κυβερνητικής εκπαιδευτικής πολιτικής.
  • Σημαίνει, ακόμη, απόπειρα ενίσχυσης της χειραγώγησης των εκπαιδευτικών, ιδίως των νεοδιόριστων, σε μια ευαίσθητη προεκλογική περίοδο.
  • Σημαίνει, τελικά, επιστροφή σε αναχρονιστικές πρακτικές περασμένων δεκαετιών, καταδικασμένες αμετάκλητα στη συνείδηση της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

«Πεποίθησή μας είναι ότι οι συνεχείς, αποφασιστικοί αγώνες των εκπαιδευτικών, μπορούν να αναγκάσουν την κυβέρνηση να εγκαταλείψει κάθε σκέψη για εφαρμογή των αναχρονιστικών, αντιεκπαιδευτικών σχεδιασμών της» τονίζει η Επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και εκφράζει τη συμπαράσταση και στήριξή της με κάθε τρόπο στο εκπαιδευτικό κίνημα, του για την οριστική ακύρωση της τιμωρητικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, της σύστοιχης κατηγοριοποίησης των σχολείων και συνολικά των αντιεκπαιδευτικών νόμων 4692/2020 και 4823/2021.

Δεσμεύεται τέλος ότι ως κυβέρνηση θα μονιμοποιήσει άμεσα τους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς που επιχειρεί να κρατήσει σε διαρκή ομηρία η κ. Ν. Κεραμέως και πως θα προχωρήσει σε αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης για την παιδεία, στη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών και των αποδοχών των εκπαιδευτικών και την επαναφορά της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης σε ένα σύγχρονο, συμπεριληπτικό σχολείο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.